Voiko mattosuojaa käyttää paksulle polyesterinukkamatolle? Nukan pituus n. 6 cm.

 Nukkamatot voi suojata kuitutyypistä huolimatta Softcarella. Ainut huomioon otettava asia on suojan määrä. Suojan käytetty määrä on suhteessa kuidun määrään, eli tekstiilin painoon. Eli siis suojaa enemmän, jos on paksu tai painava tekstiili tai matto. Parhaiten saat suoja-aineen nukan juureen saakka kun sumutat ainetta niin, että nukka on taipuneena. Esim jonkun pyöreän putken tms. ympäri […]

 Nukkamatot voi suojata kuitutyypistä huolimatta Softcarella. Ainut huomioon otettava asia on suojan määrä. Suojan käytetty määrä on suhteessa kuidun määrään, eli tekstiilin painoon. Eli siis suojaa enemmän, jos on paksu tai painava tekstiili tai matto.

Parhaiten saat suoja-aineen nukan juureen saakka kun sumutat ainetta niin, että nukka on taipuneena. Esim jonkun pyöreän putken tms. ympäri ja siinä mattoa vetäen, niin että nukka aukeaa.

Voit käyttää myös kertakäyttöhansikkaita ja levittää aineen nukan juureen asti. Pinta kannattaa sivellä lopuksi yhdensuuntaiseksi, jotta pinta kuivuu takaisesti.

Huolehdithan, että työskentelet hyvin tuuletetussa tilassa. Jos käsittelet maton lattialla, suojaa lattiapinta paperilla tai muovilla.

Lisätietoa matonhoidosta tästä.