Hajut kuriin

Varsinkin kesäkuumalla erilaiset epämiellyttävät hajut häiritsevät ja ne jotenkin jopa korostuvat. Hajunpoisto ei ole helppoa perinteisin keinoin. Normaali pesu yksin ei meinaa tehota esim eläinten pissan tai muun epämiellyttävän hajun poistoon. Ja kun muut kotikonstit, kuten etikalla ja astianpesuaineella hankaaminen, ruokasoodatemput ja kahvipapujen levittely eivät tehoa, voi epätoivoisena turvautua kloriittiin. Kloriitti ja muut vahvat aineet […]

Varsinkin kesäkuumalla erilaiset epämiellyttävät hajut häiritsevät ja ne jotenkin jopa korostuvat. Hajunpoisto ei ole helppoa perinteisin keinoin. Normaali pesu yksin ei meinaa tehota esim eläinten pissan tai muun epämiellyttävän hajun poistoon. Ja kun muut kotikonstit, kuten etikalla ja astianpesuaineella hankaaminen, ruokasoodatemput ja kahvipapujen levittely eivät tehoa, voi epätoivoisena turvautua kloriittiin. Kloriitti ja muut vahvat aineet saattavat poistaa värin puhdistettavasta kankaasta ja ovat usein vaarallisia käyttäjälleen. Usein käy kaiken lisäksi niin, että vaikka väri lähtee, niin epämiellyttävä haju jää.

Onneksi nykyaikainen kemia auttaa näissäkin tilanteissa. Perinteisesti on käytetty ilmanraikastimia tai tuoksuja, jotka peittävät miellyttävällä tuoksulla pahan hajun. Valitettavasti nämä aiheuttavat usein myös allergisia oireita, eivätkä poista ongelmaa. Softcaren tuotteet perustuvat uudenlaiseen teknologiaan. Ne hajottavat kemiallisesti hajua aiheuttavat molekyylit ja poistavat hajun siten lopullisesti. Prosessiin ei tarvita allergisoivia hajusteita ollenkaan.

Softcare Hajunpoistaja

Softcare Power Hajunpoistaja

Jos sinulla on ongelmia hajujen kanssa, esimerkiksi huonekaluihin pinttyneen tupakan hajun, hien, savun, eläinten jätösten tai muiden epämiellyttävien hajujen kanssa, voit käyttää Softcare hajunpoistajaa tai miedosti tuoksuvaa Power hajunpoistajaa. Puhdista ensin näkyvä lika ja suihkuta hajunpoistajaa suoraan hajunlähteeseen tai ilmaan. Vinkiksi vielä: hajunpoistaja tehoaa kaikkiin orgaanisiin hajuihin, joten voit käyttää sitä myös esimerkiksi keittiössä mm.biojäteastiaan, mökillä huussiin ja ihan koti wc-tiloissakin, tuoksuville kengille, laukuille ja urheiluvälineille, eläinten makuualustoihin jne.

Softcare Hajunpoistaja lemmikeille

 

Kun lähdetään poistamaan hajuja esimerkiksi sohvalta kissan vahingon jäljiltä, on tärkeää ensin pestä kohta huolellisesti, niin että tekstiili on puhdas. Jos neste on imeytynyt kankaan läpi, pitäisi myös pehmuste puhdistaa. Kun tekstiili on pesun jäljeltä puhdas, mutta haju on yhä jäljellä, sumutetaan Softcare Hajunpoistajaa. Tuotetta voidaan huoletta suihkuttaa uudelleen, ellei haju kerralla poistu. Syynä toistoon on yleensä se, että hajua muodostavia molekyylejä on niin paljon, ettei kertakäsittelyllä vielä saada kaikkia hajoamaan.

 

Softcare Tekstiilisuojalla voit ennaltaehkäistä tekstiilien kostumista ja täten mikrobien hajuja ja vaurioita. Se soveltuu hyvin esim. talven ajan tyhjänä olevalle kesäasunnolle. Kertakäsittely toimii hyvin puolikin vuotta. Myös veneen ja auton tekstiilit voivat helposti homehtua kosteissa, huonosti tuuletetuissa olosuhteissa. Kesäkalusteiden pehmusteet ovat myös herkkiä saamaan homekasvustoja, joita on erittäin vaikea puhdistaa. Suojaamalla erilaiset pinnat, estät kosteutta ja likaa pääsemästä kuitujen sisään, jolloin kastuessaan pinnat kuivuvat nopeammin eikä mikrobeja pääse niin helposti syntymään.

Softcare Tekstiilisuoja

Raikkaat ja puhtaat tekstiilit lisäävät kodin viihtyisyyttä. Tahrat ja lika ovat hyvä mikrobien ja ja jopa pölypunkkien kasvualusta. Kannattaa siis pitää tekstiilit myös puhtaina. Ei kannata päästää sohvaa liian likaiseksi, sillä pinttynyt lika on paljon työläämpää poistaa kuin heti tuoreena. Jos ei pidä siivouksesta, kannattaa valita helppohoitoinen materiaali päälliseksi. Lisäksi tekstiilien ja nahan suojaaminen heti uutena tekstiili- tai nahkasuojalla helpottaa olennaisesti puhdistusta.

Helpota elämääsi!