Näin puhdistat lemmikkikodin

Lemmikkitaloudessa on otettava huomioon paljon erilaisia asioita siivoukseen liittyen.

Lemmikkitaloudessa on otettava huomioon paljon erilaisia asioita siivoukseen liittyen.

Lemmikien karvoja saa olla nyppimissä sohvista ja muista tekstiileistä useammin. Matot myös vaativat imurointia useammin, sillä niihin tarttuu helposti kaikki irtopöly ja karvat. Välillä apuna voi toki myös käyttää teippiharjaa. Softcaren sienellä saa myös pyyhittyä näppärästi erilaisilta pinnoilta karvat talteen.

Lika ja hajut kuriin

Tassujen pyyhkiminen heti sisääntultaessa helpottaa puhtaanapitoa – kuramatto on tästä syystä myös oiva valinta lemmikotiin!
Suihkussa käymisen jälkeen tai sateisen sään jälkeen kannattaa myös pyyhkiä koira tai kissa perusteellisesti.

Sohva ja matto kannattaa myös suojata, jotta lika, neste ja muut tahrat eivät pääse imeytymään huonekaluihin. Erilaiset eläintekstiilit ja -varusteet kannattaa myös suojata – tällöin voin lenkittää koiraasi tai kissaasi huoletta. Lika ei pääse pinttymään tekstiileihin, ja niiden käyttöikä pitenee. Myös sohvien irtopäälliset, täkit, tyynyt ja muut tekstiilit kannattaa tuulettaa usein.

Joskus lemmikit muistavat myös meitä hajuillaan. Riippuen mihin vahinko sattuu, hajun poistaminen voi välillä olla työn ja tuskan takana.
Lemmikeille tarkoitetulla hajunpoistajalla saat erilaiset hajuhaitat poistettua. Tuote ei sisällä itsessään hajusteita, täten se ei peitä hajua vaan hajottaa sen. Hajunpoistajaa voi myös suihkuttaa hiekkalaatikoihin ja vaikka suoraan eläimen karvoihin, se ei ole vaarallinen lemmikeille tai ihmisille.

Lemmikkien peseminen

Lemmikit kaipaavat myös aika ajoin pesua. Koiran turkki vaatii myös hoitavia pesuaineita – sulfaatiton shampoo ja hellävaraiset hoitotuotteet ovat parhaita koiran turkille. Shampoolla peset turkin kauniin kiiltäväksi ja hoitoaineella saat pehmeän turkin. Viimeisenä silauksena hoitospray antaa turkille kiiltoa, ja pitää sen hyvinvoivana pitempään.

Kissan turkkia voi myös pestä shampoon tai hoitoaineen avulla. Hoitosprayta ei kissan turkki välttämättä tarvitse.

Kannattaa myös pestä erilaiset eläintilat ja kylpyhuone myös säännöllisesti. Paras valinta on hellävarainen, ph-neutraali ja tehokas ekopuhdistaja, jossa ei ole hajusteita.

Kaikki Softcare tuotteet on valmistettu Suomessa, ne ovat ympäristöystävällisiä, tehokkaita ja helppokäyttöisiä. Ne on kehitetty helpottamaan juuri sinun elämääsi.