Venetekstiilien hoito

Venetekstiilien hyvä hoito edellyttäisi tietysti niiden puhdistusta heti kauden jälkeen, mutta kuinka moni jaksaa edes ajatella sellaista syksyllä. On kuitenkin selvää, että mitä tuoreempana lika poistetaan tekstiilistä, sen paremmin se irtoaa ilman pysyviä tahroja.

Venetekstiilien hoito

Venetekstiilien_suojaus_SoftcarePäivä pitenee ja Venemessut – siinä kaksi syytä, jotka saavat veneilyn ystävät liikkeelle. Vielä on sentään aikaa siihen, että vene lasketaan vesille. Veneen sisustustekstiilit kuitenkin viedään aina talveksi säilytykseen ja huoltoon. Venesisusteet voivat olla hyvinkin likaiset ja tahraantuneet edellisen kesän käytön jälkeen.

Venetekstiilien hyvä hoito edellyttäisi tietysti niiden puhdistusta heti kauden jälkeen, mutta kuinka moni jaksaa edes ajatella sellaista syksyllä. On kuitenkin selvää, että mitä tuoreempana lika poistetaan tekstiilistä, sen paremmin se irtoaa ilman pysyviä tahroja. Nyt kun uusi veneilyjausi lähestyy, kannattaa käydä läpi tekstiilien kunto. Saattaahan olla, että osa on viisaampi verhoilla uudelleen ja se vie aikaa.

Molemmissa tapauksissa kannattaa joko pestyt tai uudelleen verhoillut sisustustekstiilit suojata likaantumista ja kastumista vastaan. Tekstiilien suojaus estää tehokkaasti niiden uudelleen likaantumisen. Veneessähän syödään ja juodaan penkeillä istuen ja veneen heiluessa aalloissa sattuu väkisinkin vahinkoja. Suojaus estää lian ja nesteiden imeytymisen tekstiiliin ja nahkaan ja puhdistus helpottuu olennaisesti. Tekstiilit eivät myöskään kastu roiskeista tai edes kosteista uimapuvuista.

Suojaus on helppo tehdä Softcare tekstiilisuojalla. Suoja sumutetaan puhtaalle, kuivalle tekstiilille ja annetaan kuivua. Suoja ei vaikuta tekstiilien ominaisuuksiin eikä edes sen syttyvyyteen, ovathan veneen tekstiilit ja sisusteet palosuojattuja. Suoja on turvallista käyttää ja siitä ei irtoa mitään myrkkyjä tai muita haitallisia aineita. Myös veneen matot voidaan suojata.

Pesuun on myös hyviä keinoja, jos ei halua asiaa jättää ammattipesulan tehtäväksi. Pesun voi hyvin tehdä helposti itse esim. Softcare verhoilupesuaineella. Ja jos tekstiilit tuoksuvat varastolta tai ovat kostuneet ja tuoksuvat tunkkaisilta, saadaan hajut pois helposti hajunpoistajalla. Hajunpoistaja ei pelkästään peitä hajua parfyymeillä, vaan hajottaa hajun kokonaan.

Ja sitten vain viihtymään veneillen ja nauttimaan kesästä huolettomasti.

 

Vinkkejä veneen sisusteiden ja tekstiilien hoitoon:

Veneessä tekstiilit ovat usein likaantumiselle ja tahroille enemmän alttiina kuin kotona. Veneessä syödään ja juodaan useimmin sisällä istuen ja veneen heiluessa laineilla. Lika ja tahrat kannattaa poistaa heti tuoreeltaan, niin ne lähtevät pois paljon helpommin. Veneen tekstiilien suojaus helpottaa vielä olennaisesti niiden puhtaanapitoa.

Softcare verhoilupesulla veneen tekstiilien puhdistus on helppoa ja sitä kannattaakin pitää veneessä aina mukana. Tahrojen poistoon sopii hyvin Softcare tahranpoistaja Pro. Se irrottaa vaikeatkin tahrat helposti tekstiilejä vahingoittamatta. Likainen tekstiilipinta pestään seuraavasti: Sumuta verhoilupesuainetta likaiselle pinnalle sopivalle alueelle kerrallaan ja anna sen vaikuttaa pari minuuttia. Huuhtele sitten irronnut lika ja ylimääräinen pesuaine kostealla froteepyyhkeellä pyyhkien. Pese pinnat kokonaan ja anna kuivua hyvin pesun jälkeen ennen käyttöönottoa. Myös matot ja kiinteät verhoilut voidaan pestä samoin.

Puhdistetut tai uudet tekstiilit kannattaa suojata likaantumista ja tahraantumista vastaan. Softcare tekstiilisuojaa sumutetaan kuivalle, puhtaalle pinnalle n. 1 dl / m2. Anna suojattujen pintojen kuivua ilmavasti ja tee suojaus tuuletetussa tilassa. Suoja on turvallista käyttää ja se ei vaikuta mitenkään tekstiilien ominaisuuksiin. Sen olemassa oloa huomaa ollenkaan ennen kuin siihen kaatuu nestettä: neste helmeilee pinnalta pois ja lika ei enää tartu pintaan. Suojaus on helppo tehdä ja se todella toimii jopa 2-3 vuotta kertakäsittelyllä.

Homehtuminen on myös usein ongelma veneessä. Varsinkin kiinteät verhoilut homehtuvat helposti kosteassa tilassa säilytyksen aikana. Softcare Home-, sammal- ja kattopesu on oiva apu tällaiseen tilanteeseen. Se sumutetaan pinnoille tasaisesti. Tekstiilien suojaus voidaan tehdä sen päälle.

Softcare-sarjassa on hajunpoistaja veneen epämiellyttävien tuoksujen poistoon on. Sitä sumutetaan hajun lähteeseen tai ilmaan, missä haju tuntuu. Se ei vain peitä tuoksua, vaan hajottaa sen alkuperäisen aiheuttajan ja poistaa sen kokonaan. Tätä tuotetta kannattaa pitää aina mukana ja se toimii tehokkaasti myös WC:ssä.

 

blogi_CTA_suojaa_venetekstiilit