UGGien ja keinomokkaisten saappaiden suojaaminen

Lampaannahka on hengittävä materiaali ja pitää hyvin lämpöä. Hyvällä hoidolla voit nauttia UGGeistasi pitkään ja ne pysyvät ryhdikkäinä. Aitonahkaiset UGGit kärsivät nimittäin herkästi märässä lumessa ja jää sekä vesisade voivat tehdä tuhojaan kenkien materiaalille. UGGien suojaus on todella tärkeää, jotta voisit käyttää saappaitasi huoletta läpi talven.

Klassinen malli UGG Australian talvikengistä on lampaannahasta valmistettu saapas, jonka päällinen on mokkanahkaa ja vuori lämmintä lampaanvillaa. Saappaista on olemassa myös erilaisia versioita muilta valmistajilta, joista suuri osa on valmistettu tekokuiduista. Pehmeät karvasaappaat, sekä aidot että tekonahkaiset, ovat herkkiä kosteudelle. Moni onkin saattanut huomata miten bootsit kastuttuaan menettävät muotonsa tai kuinka kenkien pinnalle on muodostunut vaaleita suolaraitoja. Sekä aidot UGGit että tekonahasta valmistetut saappaat kannattaa käsitellä suoja-aineella vettä ja likaa hylkiviksi ennen kenkien käyttöönottoa. Näin varmistetaan, että kengät eivät pääsisi ikinä kastumaan läpi asti ja pysyisivät kauniina useiden vuosien ajan.

Lampaannahka on hengittävä materiaali ja pitää hyvin lämpöä. Hyvällä hoidolla voit nauttia UGGeistasi pitkään ja ne pysyvät ryhdikkäinä. Aitonahkaiset UGGit kärsivät nimittäin herkästi märässä lumessa ja jää sekä vesisade voivat tehdä tuhojaan kenkien materiaalille. UGGien suojaus on todella tärkeää, jotta voisit käyttää saappaitasi huoletta läpi talven. Suoja-aine kyllästää pintanahan, jolloin kosteus ei pääse tunkeutumaan ulkoapäin nahan sisään. Samalla suoja estää tahrojen syntymistä esimerkiksi likaisesta lumesta tai tummien farkkujen hangatessa kenkien varsiin. Softcaren nahkakengille tarkoitettu suoja suihkutetaan puhtaalle, kuivalle pinnalle ja anna kuivua 2-3 tuntia huoneen lämmössä. Tuote on helppo ja turvallinen käyttää ja suojavaikutus kestää kengissä jopa kuukausia kertakäsittelyllä. Suoja ei vaikuta kenkien materiaalin hengittävyyteen eikä muihin ominaisuuksiin. Samaa tuotetta voidaan käyttää kaikentyyppisille nahoille, joten voit suojata kaikki pintanahkaiset sekä mokka- ja nupukkipintaiset kenkäsi ja asusteesi samalla aineella. Jos et kuitenkaan tarvitse suurta pakkausta, löytyy suojasuihke myös 100 ml kokoisena.

Keinokuituiset UGG-tyyliset saappaat voidaan suojata tarkoitukseen sopivalla tekstiilisuojalla. Sama suoja sopii keinotekoisen mokkapinnan lisäksi kaikenlaisille tekstiilipintaisille jalkineille. Suojaa voidaan käyttää myös ulkovaatteisiin ja asusteisiin. Keinokuituisten saappaiden tekstiilipinnan suojaaminen estää kenkien vettymisen. Kengät pitävät muotonsa paremmin ja myös varpaasi välttyvät kastumiselta. Suoja muodostaa tekstiilien kuitujen ympärille molekyyliverkon, joka ei päästä kosteutta ja likaa imeytymään kuituihin. Suoja ei kuitenkaan vaikuta kenkien hengittävyyteen, ulkonäköön tai tuntuun.

Lampaannahkaisten UGG-saappaiden hoitoon kuuluu myös ajoittainen roskien poistaminen pinnasta hellävaraisella mokkaharjalla. Saappaiden puhdistus onnistuu yleensä kylmällä vedellä kostutetulla sienellä tai pehmeällä harjalla. Jos jalkineissasi on todella vaikeita likatahroja, niin voit lisätä nestemäistä nahan puhdistusainetta sieneen tai pehmeään liinaan ja yrittää poistaa tahraa varovasti. Anna puhdistusaineen vaikuttaa hetken ja huuhtele sitten pois puhtaalla, kostealla sienellä tai liinalla. Huuhtelu kannattaa toistaa 2-3 kertaa. Muista olla varovainen, äläkä kastele nahkaa liikaa. Anna pinnan kuivua hyvin ennen käyttöönottoa. Älä laita puhdistusainetta suoraan kengän pinnalle, sillä se voi aiheuttaa läiskiä. Saappaat kannattaa myös täyttää esimerkiksi sanomalehtipaperilla kuivumisen ajaksi, jotta ne säilyttävät muotonsa. Kun kengät ovat kokonaan kuivat, pinta harjataan auki mokkaharjalla.