Takkalasin puhdistus joululoman jälkeen

Kylmänä talvikautena on ihanaa, jos mökissäsi tai kotonasi on perinteinen takka. On takka sitten perinteinen tai moderni, takan rakenne on melko samanlainen. Tyypillisesti on lasiovi, joka antaa lämmön säteillä ja täyttää huoneen sekä palavan puun miellyttävän lämpimän välkkyvän valon. Ajan myötä lasiin, kuin muille takan sisäpuolella oleville pinnoille kertyy paljon nokea. Tämä tekee takasta näyttävän […]

Room with a modern fireplace

Kylmänä talvikautena on ihanaa, jos mökissäsi tai kotonasi on perinteinen takka. On takka sitten perinteinen tai moderni, takan rakenne on melko samanlainen. Tyypillisesti on lasiovi, joka antaa lämmön säteillä ja täyttää huoneen sekä palavan puun miellyttävän lämpimän välkkyvän valon.

Ajan myötä lasiin, kuin muille takan sisäpuolella oleville pinnoille kertyy paljon nokea. Tämä tekee takasta näyttävän niin kauniilta ja himmentää tulen valoa. Nokea on helpompi poistaa, jos takka ja lasi puhdistetaan säännöllisesti, mutta joskus saatamme olla hieman laiskaoja puhdistuksessa ja ajan myötä kertyy paljon vanhaa nokea, jota on vaikea puhdistaa.

Jotkut ihmiset saattavat valita perinteisiä puhdistusmenetelmiä, kuten sanomalehtien ja tuhkan käyttämisen, mutta tämä puhdistusmenetelmä vaatii usein enemmän pesua ja voi johtaa naarmuihin lasissa. Minkä menetelmän tahansa valitset, varmista, ettet käytä terää, jolla puhdistaa lasin. Se saattaa tuntua sopivalta työkalulta sileälle pinnalle, kuten lasille, mutta se todennäköisesti jättää naarmuja ja voi jopa aiheuttaa halkeamia!

Vaikka takka tekniikkana on ikivanha ja jopa ensimmäiset savupiiput ovat peräisin 1100-1200-luvuilta, se ei tarkoita, että puhdistusmenetelmienne pitäisi olla yhtä vanhoja! Moderni tekniikka ja kemian kehitys ovat tarjonneet meille yksinkertaisen ja ympäristöystävällisen ratkaisun tulisijojen puhdistamiseen.

Softcare Takkalasin ja noen pesuaine 500 ml

Softcare Takkalasin ja noenpesuaine on tehty takan lasiovien ja muiden noen tahraamien pintojen puhdistamiseen. Puhdistusaine toimii pinttyneillä noki tahroilla. Ei vahingoita tai naarmuta pintaa.

Suihkuta vaahtoa puhdistettavalle pinnalle ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele irronnut lika pois. Kostuta huokoiset pinnat, kuten tiili, puhtaalla vedellä ennen puhdistusta, jotta nokea ei imeydy huokosiin. Ravista hyvin.