Rento ja tehokas joulusiivous

Joulustressi iskee viimeistään marraskuun lopussa. On ostettava lahjat, suunniteltava ja valmistettava ruoat ja siivottava. Ehdotamme kaikille kodinhengille ja -hengettärille, että jaat tänä vuonna siivouksen monelle päivälle, jolloin siivoustaakka ei tunnu niin raskaalta.

Joulustressi iskee viimeistään marraskuun lopussa. On ostettava lahjat, suunniteltava ja valmistettava ruoat ja siivottava. Ehdotamme kaikille kodinhengille ja -hengettärille, että jaat tänä vuonna siivouksen monelle päivälle, jolloin siivoustaakka ei tunnu niin raskaalta. Tai jos jouluna talo on täynnä väkeä ja sotkua tulee joka tapauksessa, voi olla fiksumpaa jättää kunnon suursiivous tammikuulle ja siivota nyt vain sen verran, että pääset joulutunnelmaan. Kokosimme listan muutamista tehokkaista siivoustoimenpiteistä, joilla saat kodin siistiksi ilman ylimääräisiä paineita.

Pese kaikki tasot ja lattiat.

Yleinen pölyjen pyyhkiminen kuuluu useimmilla viikoittaisiin siivousrutiineihin, mutta milloin viimeksi olet pyyhkinyt pölyt kaappien päältä? Pölyisyys voi tehdä huoneilmasta tunkkaisen, joten perimmäiset nurkat ja korkeimmat tasot kannattaa pyyhkiä kostealla aina silloin tällöin. Noudata järjestystä: imurointi, pölyjen pyyhkiminen ja viimeisenä lattioiden pesu. Softcare Power Wash on yleispesuaine, joka sopii kaikille kodin koville pinnoille, myös lattioille. Sillä voit pestä huoletta kaikki tasot eikä sinun tarvitse varautua useilla eri pesuaineilla. Sen käyttöön päteekin helppo nyrkkisääntö: ”mikä kestää vettä, kestää myös Power Washia”.

Siivoa keittiö.

Keittiön siivouksessakin voi ennen joulua oikaista ja siivota vain suurimmat sotkut. Jääkaappi kannattaa kuitenkin pestä ja tyhjentää turhista purnukoista, koska se joutuu yleensä koetukselle pyhien aikaan. Jääkaapin lämpötila kannattaa tarkistaa siivouksen yhteydessä, koska etenkin kalat vaativat normaalia kylmemmät säilytysolosuhteet. Softcare Power Wash toimii pesuaineeksi myös kaikille keittiön pinnoille, koska se kiillottaa ja irrottaa tehokkaasti rasvaa. Jos uunin pesusta on kulunut aikaa ja se on kovin likainen, se kannattaa pestä ennen joulua. Kinkku ja laatikot on mukavampi laittaa puhtaaseen uuniin paistumaan. Uuninpesuun kannattaa käyttää siihen tarkoitettua ainetta. Softcare Uuninpesuaineen annetaan vaikuttaa 15-30 minuuttia, jonka jälkeen sen voi pyyhkiä pois. Uuni kannattaa lämmittää muutaman kerran pesun jälkeen, jotta säästytään makuhaitoilta.

Siivoa Kylpyhuone ja sauna.

Kalkkipitoinen vesi jättää ikäviä jälkiä etenkin kylpyhuoneen lasisille pinnoille. Kylpyhuone kannattaa pestä viikoittain, koska tällainen ylläpitävä siivous estää kylpyhuoneen saumojen pinttymisen eikä urakka tunnu joka kerta niin työläältä. Softcare Kylpyhuoneen puhdistusaine poistaa kalkkitahrat tehokkaasti ja sillä voi pestä myös peili- ja lasipinnat. Saunan siivous on ehkä yksi tärkeimmistä siivoustoimenpiteistä ennen joulua, koska puhtaassa saunassa on mukava rauhoittua joulukiireiden jälkeen. Softcare Kylpyhuoneen puhdistusaine sopii myös saunan pesuun.

Suojaa sohva.

Jos sinulla ei ole aikaa suojata kaikkia huonekaluja, suojaa ainakin sohva. Se on usein jouluna kovassa käytössä, kun on aikaa löhöillä ja ottaa rennosti. Loppujen huonekalujen suojauksen voit hoitaa joulun jälkeen. Ennen suojausta pese sohva Softcare Tekstiilipesulla, koska suojaus on tehtävä puhtaalle pinnalle. Kun pinta on kuiva, suihkuta siihen Softcare Verhoilusuojaa niin, että siitä tulee tasaisen kostea. Tämän jälkeen anna sohvan kuivua vähintään kaksi tuntia huoneenlämmössä. Jos käytät Softcare Vesipohjaista verhoilusuojaa, se vaatii muutaman päivän odotteluajan. Suojakäsittely estää lian ja kosteuden imeytymisen kuituihin, joten se pidentää sohvan käyttöikää ja helpottaa sen puhtaana pitämistä. Suojakäsitellyltä pinnalta tahrat lähtevät helposti pelkällä pyyhkäisyllä.

Suojaa talvivaatteet ja kengät.

Talvitakkien pesu on työlästä ja hankalaa, joten ne kannattaa suojata viimeistään nyt. Softcare Tekstiilisuoja helpottaa vaatteiden puhtaana pitoa, koska se estää vaatteita likaantumiselta ja kastumiselta. Talvikenkien suojausta ei saa myöskään unohtaa! Softcare Kenkäsuoja sopii kaikentyyppisille nahkalaaduille, kuten mokalle, nupukille ja pintanahalle. Se sopii siis myös UGGien ja muiden lampaannahasta valmistettujen talvikenkien suojaamiseen. Kenkäsuoja kyllästää kengän pinnan, jolloin kosteus ei pääse nahan sisään.

Suojaa joulupöydän pöytäliina.

Samalla kun suojaat huonekalut ja talviasusteet, suojaa myös joulupöytäliina. On ikävä korjata joulupöytää ja huomata sen olevan täynnä punaviinitahroja. Softcare Verhoilusuoja tekee tekstiilin pinnalle suojakalvon, joka estää nestettä ja likaa imeytymästä kuituihin. Kaatunut punaviini jää suojakäsitellyn pöytäliinan pinnalle pisaroiksi ja sen saa pyyhittyä pois ilman pysyviä vahinkoja ja suuria tahranpoisto-operaatioita.