Kevätsiivous käyntiin

Kun kevätaurinko paljastaa kodin pölyt, on kevätsiivouksen aika. Imuroinnin ja pölyjen pyyhkimisen lisäksi paikkoja kannattaa välillä laittaa kuntoon perusteellisemmin. Tässä Softcaren vinkit, joilla kodin saa kevätkuntoon!        

Photo mother and daughter

Kun kevätaurinko paljastaa kodin pölyt, on kevätsiivouksen aika. Imuroinnin ja pölyjen pyyhkimisen lisäksi paikkoja kannattaa välillä laittaa kuntoon perusteellisemmin. Tässä Softcaren vinkit, joilla kodin saa kevätkuntoon!

Pese lattiat

Imurointi kuuluu viikoittaiseen perussiivoukseen, mutta lattioita tulee pestyä harvemmin. Pesussa pitää ottaa huomioon lattian materiaali. Parketti-, puu- ja laminaatti ovat herkkiä kosteudelle, joten kuiva tai hieman kostea moppi riittää. Kivi- ja muovilattiat kestävät paremmin pesua ja vettä. Softcare Power Wash sopii pesuaineeksi kaikille kodin koville pinnoille, joten se sopii myös kaikkien lattiamateriaalien pesuun. Power Washia sumutetaan suoraan kostutettuun mopin pehmusteeseen ja huuhtele moppi riittävän usein. Sumuta ainetta lisää joka huuhtelun jälkeen. Vahatun puulattian pesussa on hyvä ottaa huomioon, että jokainen pesukerta vie vahaa lattian pinnalta, niin myös Power Washilla pestäessä. Lattian vahaus kannattaa uusia aina 10 pesukerran jälkeen.

Photo Power Wash

 

Photo Kristallin ja lasinpesuaine

Pese peili- ja lasipinnat sisätiloista

Kristallin ja lasinpesuaine sopii peilien ja muiden lasipintojen, kuten saunan ovien, sohvapöytien, muiden sisustuslasien ja kattokruunujen puhdistukseen. Apuna voit puhdistukseen myös käyttää Puhdistussientä, joka ei kuivaksi väännettynä jätä vesirantuja pintaan. Samaa sientä voit käyttää pölyjen keräämiseen.

 

Konmarita kaapit

Järjestelyguru Marie Kondo neuvoo, että jokaisen kaapista löytyvän tavaran kohdalla pitäisi pohtia: tarvitsenko tätä todella? Mieti, milloin olet tarvinnut tavaraa viimeksi ja jos siitä on aikaa tai et edes muista, myy se tai vie kierrätykseen. Touhussa pitää olla jämäkkä ja päättäväinen. Rojuista tyhjennetyt kaapit palkitsevat varmasti. Järjestelyguru lupaa, että järjestys ja turhasta tavarasta vapautuminen tuovat energiaa, joka parantaa myös elämänlaatua. Konmarittamisen lomassa on hyvä pestä kaapit ja hyllyt, joilta harvemmin tulee pölyjä pyyhittyä. Kaappien pesuun voit käyttää kodin koville pinnoille tarkoitettua Power Washia, joka on hyvä ja tehokas yleispesuaine. Muista siivota myös pölyt kaappien päältä Puhdistussienen avulla!

Photo Puhdistus- ja karvankeräyssieni

 

Photo Kenkäsuoja

Huolla talvivaatteet ja kengät ennen säilöön laittamista

Paksut talvitakit ja asusteet vievät tilaa ja keräävät naulakossa turhaan pölyä kesän aikana. Vaatteet tulee laittaa puhtaana ja pestyinä säilöön talveksi. Voit myös suojata seuraavaa käyttökertaa varten. Puhdista ja huolla talvikengät ennen säilöön laittamista. Kengät voi samalla myös suoja Kenkäsuojalla valmiiksi ennen seuraavaa käyttökertaa.

 

Pese ja huolla kalusteet ja matot

Talven kuiva ilma ja lämmityskausi on saanut kalusteiden ja mattojen tekokuidut sähköistymään, joten ne täytyy imuroida perusteellisesti. Voit poistaa sen jälkeen sähköisyyttä Softcaren Sähköisyydenpoistajalla. Pese tai pesetä ne matot ja kalusteet myös asianmukaisesti. Jos huonekalusi tai tekstiilit kaipaavat suojausta, voit käyttää siihen Softcare-suojia. Tuuleta ja imuroi tarvittaessa verhot ja muut sisustustekstiilit.

Photo Sähköisyydenpoistaja