Mitä Softcare Tekstiilisuoja sisältää, onko mahdollista saada ainesosaluetteloa?

 Löydätte tarkempaa lisätietoa tuotteiden turvallisuudesta osoitteesta https://www.softcare.fi/turvallisuus/ “Perinteisen” tekstiilisuojan aineosaluettelo: Isopropyylialkoholi Butyylietanoaatti Osittain fluorattu akryylikopolymeeri “Hajuttoman” tekstiilisuojan aineosaluettelo: Vesi Osittain fluorattu akryylikopolymeeri Säilöntäaine Näiden kahden tuotteessa on tällä hetkellä kantoaineista johtuen eroa tehokkuudessa. Olemme tällä hetkellä tuotekehityksessä kehittämässä uutta tehokkaampaa vesipohjaista tekstiilinsuojaa. Molemmat tämänhetkisen Softcare tekstiilinsuojat ovat hajusteettomia. Hajuttomuudella viitataan siihen, että tuotteiden kemiallinen koostumus (ja […]

 Löydätte tarkempaa lisätietoa tuotteiden turvallisuudesta osoitteesta https://www.softcare.fi/turvallisuus/

“Perinteisen” tekstiilisuojan aineosaluettelo:

Isopropyylialkoholi
Butyylietanoaatti
Osittain fluorattu akryylikopolymeeri

“Hajuttoman” tekstiilisuojan aineosaluettelo:

Vesi
Osittain fluorattu akryylikopolymeeri
Säilöntäaine

Näiden kahden tuotteessa on tällä hetkellä kantoaineista johtuen eroa tehokkuudessa. Olemme tällä hetkellä tuotekehityksessä kehittämässä uutta tehokkaampaa vesipohjaista tekstiilinsuojaa. Molemmat tämänhetkisen Softcare tekstiilinsuojat ovat hajusteettomia. Hajuttomuudella viitataan siihen, että tuotteiden kemiallinen koostumus (ja tästä syystä levittämisen aikana koettu tuotteen haju) ovat hyvin erilaisia.

Levittämisen yhteydessä “perinteisen” tekstiilisuojan kantoaineena toimivat isopropyylialkoholi ja butyylietanoaatti haihtuvat melko nopeasti.

Tuuletuksesta on aina huolehdittava ja tuotteen inhalaatiota (= erityisesti sumun vetäminen henkeen) tulee välttää. Pienen lapsen ei ole hyvä altistua näille haihtuville aineosille, joten käsittely on hyvä tehdä sinä aikana kun lapsi ei ole paikalla. Softcare tekstiilinsuoja haihtuu käyttömäärästä riippuen normaalisti muutamassa tunnissa. (Pistävän makeahko haju kertoo, että kantoaineita on vielä ilmassa.)

Haihtumisen jälkeen pintaan jäävä tekstiilisuoja-aine kiinnittyy kankaan kuituihin, ja on ns. inertti (reagoimaton) materiaali. Olemme laskeneet että altistus tällä kankaaseen jäävään tekstiilisuoja-aineeseen jää 100-kertaisesti tutkittua haitatonta vaikutustasoa alkaisemmaksi – jopa siinä tapauksessa lapsi, että lapsi nuolisi päivittäin useita neliösenttejä kangasta. Lisäksi mm. testeissä Softcare tekstiilisuoja ei vaikuttanut esimerkiksi kankaan palavuuteen.

Tämän lisäksi tuote on ollut markkinoilla yli 25 vuotta eikä tiedossa Softcare tekstiilinsuojan aiheuttamia ei-toivottuja terveysvaikutuksia.