Ovatko kesäkalusteesi vielä talven syleiltävinä?

Onko kesäkalusteesi vielä talven syleiltävinä? Aurinko on viimeaikoina lämmittänyt tosissaan. Kesäkalusteita voi jo ottaa esiin, mutta ne tarvitsevat huoltoa ennen käyttöä.

Onko kesäkalusteesi vielä talven syleiltävinä?

Aurinko on viimeaikoina jo lämmittänyt tosissaan. Kesäkalusteita siis aletaan tarvita viimeistään nyt.
Lähemmin omia polyrottinkituolejani ja Aintwood pöytää katsoessani, huomasin niiden olevan pölyn peitossa. Pahimmassa tapauksessa ne olivat jollain talven yli lumihangessa. Kalusteet siis tarvitsevat huoltoa ennen uutta käyttöä.

Jos kalusteet ovat suosittua polyrottinkia ja pöydän kansi muovista Aintwoodia, ei niitä sentään tarvitse öljytä, mutta pesu ja suojaus helpottavat huomattavasti huoltotöitä keskemmällä kesää. Tuolit kannattaa pestä hyvin vahapesulla. Se puhdistaa tehokkaasti lian ja pölyn, mutta jättää pintaan myös vahakerroksen. Sen avulla lika ei tartu niin helposti. Aintwood pöydän pesemisen jälkeen se kannattaa suojata Muovipuun suojalla. Pesuun sopii hyvin muovin pesuaine. Se puhdistaa tehokkaasti lian, Aintwood kannethan ovat muuten mukavia, mutta niihin palaa todella helposti jälkiä kuumasta makkarasta ja ruuasta. Suojaus estää tehokkaasti palamisjälkien synnyn.

Puiset kesäkalusteet ovat mukavia ja lämpimiä. Ne kuitenkin vaativat enemmän huoltoa pysyäkseen kauniina. Ne kannattaa öljytä pari kertaa kesässä. Öljyäminen täytyy kuitenkin tehdä pesun tai jopa tarvittaessa hionnan jälkeen kuivalle pinnalle. Suihkuttamalla öljyäminen on paljon helpompaa kuin sivellen usein monipinnaisia kalusteita. Jos pinnalle on tullut homejälkiä, kannattaa ne pestä pois homepesulla.

Lähes kaikissa ulkokalusteissa on nykyään tekstiilityynyt. Varsinkin tekstiilit huonosti hoidettuina ovat pian ikävän näköisiä. Ne kannattaa viedä sisälle suojaan talven ajaksi ja myös sateella. Pitkät sadejaksot kostuttavat tyynyjä myös terasseilla. Kaikki ulkokalusteiden tekstiilit kannattaa aina suojata tekstiilisuojalla. Suojaus estää lian tarttumisen ja myös imurointi on helpompaa. Suojattu tekstiili ei muutu myöskään auringossa mitenkään. Pienen sateen jälkeen suojatut tekstiilit kuivuvat paljon nopeammin käyttöön.