Nahkakalusteiden hoito-ohjeet

Vaihe 1: Valitse oikeanlainen nahkatyyppi ANILIININAHKA Aniliini on kallein, luonnollisin ja pehmein nahkatyyppi. Se on läpivärjätty ja siinä on vain läpivärjäys ilman muita pintakalvoja. Se hengittää parhaiten, mutta likaantuu muita nahkalaatuja helpommin. Auringonvalon UV-säteet saattavat haalistaa tiettyjä värejä. VILLIANILIININAHKA Kuten aniliininahka, mutta siinä voi olla pieniä luonnon epätasaisuuksia. Hinnaltaan edullisempi. SEMIANILIINI Semianiliini on läpivärjättyä nahkaa, […]

Vaihe 1: Valitse oikeanlainen nahkatyyppi

ANILIININAHKA
Aniliini on kallein, luonnollisin ja pehmein nahkatyyppi. Se on läpivärjätty ja siinä on vain läpivärjäys ilman muita pintakalvoja. Se hengittää parhaiten, mutta likaantuu muita nahkalaatuja helpommin. Auringonvalon UV-säteet saattavat haalistaa tiettyjä värejä.

VILLIANILIININAHKA
Kuten aniliininahka, mutta siinä voi olla pieniä luonnon epätasaisuuksia. Hinnaltaan edullisempi.

SEMIANILIINI
Semianiliini on läpivärjättyä nahkaa, mutta siinä on ohuelti viimeistelyaineita pinnassa, joten se on jonkin verran kulutusta kestävämpi eikä niin arka likaantumaan kuin aniliini. Ei aivan yhtä pehmeä kuin edelliset.

ANTIIKKIVIIMEISTELTY NAHKA
Nimensä mukaisesti patinoituneen tai vanhan näköinen nahka, johon on erilaisin, läpikuultavin värikerroksin aikaansaatu patinoitu pinta. Nahan suojana on kirkas lakka. Käytössä moniväriefekti saattaa kulua pois.

PINTAVÄRJÄTTY NAHKA
Pintavärjätty nahka on useilla silake-, väri- ja lakkakerroksilla pinnoitettu nahka. Sen pinta voi olla myös martioitu eli kuvioitu uudelleen muistuttamaan nahan kuviointia. Se hengittää huonommin, mutta kestää paremmin kulutusta, eikä lika imeydy niin helposti. Hoidon laiminlyönti lisää kuivumisen ja halkeilun riskiä.

NUPUKKI
Nupukki on nahkatyyppi, josta martiopinnan (nahan tiivis pinta) yläosaa on hiottu kevyesti. Näin on aikaansaatu samettimaisen pehmeä pinta. Arka likaantumaan, ja nukkaa saattaa myös irrota kovassa kulutuksessa. Kannattaa aina suojata.

HALJAS
Haljasnahka on halkaistua nahkaa, josta martiopuoli on käytetty pintanahkana ja alapuoli erotettu haljaaksi. Voidaan pinnoittaa esim. polyuretaanilla tai vahoilla valmistettaessa Bycast-, PullUp-, tai Bonder Leather nahkoja.

MOKKANAHKA
Mokka on myös halkaistun nahan keskiosaa ja se on viimeistelty tasalaatuiseksi, mokkapintaiseksi. Mokka ei ole yhtä luja kuin pintanahka vetolujuudeltaan. Mokka likaantuu helposti. Pienet tahrat voidaan puhdistaa mokkakumilla, suuremmat pinnat suositellaan antamaan ammattilaisen tehtäväksi. Kannattaa suojata.

BYCAST TAI PULL-UP
Polyuretaanilla pinnoitettua haljasta, käytännössä keinomateriaalia pinnaltaan. Naarmuuntuu helposti; taitekohtiin saattaa tulla vaaleita jälkiä. Hoidetaan kuten muovipintoja. Ei tarvitse hoitovahausta, eikä suojausta.

BONDED NAHKA
Bonded nahka on pinnoitettua nahkaa, joka on liimattu yhteen sitovan kankaan avulla nahkajäänteistä. Se on päällystetty polyuretaanilla tai muulla vastaavalla keinoaineella ja pintaan on lisätty nahan kuviointi.

Vaihe 2: Valitse oikea Softcare-tuote

 

Vaihe 3: Tilaa tuotteet

Kaikki mitä tarvitset nahan hoitoon!

Näytä tuotteet