Kuinka suojata koti ja vaatteet staattiselta sähköltä

Mistä sähköisyys johtuu? Staattinen sähkö kankaissa ja vaatteissa aiheuttaa pölyn kertymistä ja epämiellyttäviä sähköiskuja. Tämä johtuu sähköstaattisesta varauksesta, joka kertyy luonnollisesti, kun eri kankaat hankaavat toisiaan. Tämä tapahtuu usein, kun käytetään kuivausrumpua sen jälkeen, kun vaatteet ja lakanat on pesty pyykissä. Staattista sähköä syntyy enemmän talvikaudella, kun ilma on kuivempaa sisätiloissa. Mitkä materiaalit sähköistyvät? Kankaita, […]

Mistä sähköisyys johtuu?

Staattinen sähkö kankaissa ja vaatteissa aiheuttaa pölyn kertymistä ja epämiellyttäviä sähköiskuja. Tämä johtuu sähköstaattisesta varauksesta, joka kertyy luonnollisesti, kun eri kankaat hankaavat toisiaan. Tämä tapahtuu usein, kun käytetään kuivausrumpua sen jälkeen, kun vaatteet ja lakanat on pesty pyykissä. Staattista sähköä syntyy enemmän talvikaudella, kun ilma on kuivempaa sisätiloissa.

Mitkä materiaalit sähköistyvät?

Kankaita, joiden tiedetään muodostavat paljon staattisia varauksia, ovat villa, turkki, silkki, viskoosi, polyesteri, tekoturkis ja muut synteettiset kankaat. Yleisimpiä materiaaleja, jotka eivät aiheuta staattista varausta, ovat puuvilla ja nahka.

Kuinka estää sähköistyminen?

Staattisen sähkön muodostumista kotona voi vähentää eri tavoin. Yksi tapa on lisätä ilman kosteustasoa ostamalla ilmankostutin. Vältä kuivausrummun käyttöä ja käytä sen sijaan kuivaustelinettä. Voit myös erotella luonnonkankaat synteettisistä kankaista, kun käytät kuivausrumpua.

Helpoin ratkaisu on kuitenkin käyttää antistaattista suihketta, joka poistaa tehokkaasti staattisen sähkön erilaisilta tekstiili-, lasi- ja muovipinnoilta. Käsittelemällä huonekalujasi, kodin tekstiilisi ja vaatteesi Softcare Sähköisyydenpoistajalla, saat ne pysymään sähköttöminä jopa kuukausia.

Kuinka käytät Sähköisyydenpoistajaa?

Suihkuta ainetta tasaisesti ja kevyesti pinnalle 15–20 cm:n etäisyydeltä. Huolehdi tuuletuksesta ja suojaa arat pinnat. Testaa värin kestävyys näkymättömässä paikassa. Uusi käsittely tarvittaessa. Helppokäyttöinen ja tehokas.