Kevättä rinnassa

Nyt on aika juhlien. Ensi viikonloppuna juhlitaan valmistuvia nuoria. Vielä ehtii näillä pikavinkeillä helpottamaan omaa siivousurakkaa ennen ja varsinkin jälkeen juhlien. Huonekalut ja matot Pesuainetta sumutetaan likaantuneelle pinnalle ja annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Sitten pinta pyyhitään puhtaalla, kostealla froteeliinalla. Kun poistat tahraa, tee puhdistus aina tahran ulkoreunasta sisäänpäin, jotta tahra ei leviäisi laajemmalle alueelle. […]

Garden party

Nyt on aika juhlien. Ensi viikonloppuna juhlitaan valmistuvia nuoria. Vielä ehtii näillä pikavinkeillä helpottamaan omaa siivousurakkaa ennen ja varsinkin jälkeen juhlien.

Huonekalut ja matot

Pese pois tahrat. Kalusteiden pesu on riskialtista yleispuhdistusaineilla kuten perinteisellä mäntysuovalla, sillä monet tekstiilit ovat herkkiä ja niihin voi jäädä jälkiä. Tekstiilihuonekalujen pesu kannattaakin tehdä hellävaraisella tekstiilipesuaineella. Kalusteiden puhdistamiseen tarkoitettu pesuaine tehoaa myös vaikeisiin tahroihin kuten rasvaan, öljyyn ja kahviin. Samalla tuotteella voidaan sohvan pesun lisäksi puhdistaa myös kodin muut tekstiilit. Softcaren hellävaraisella pesuaineella voidaan puhdistaa jopa joitakin kankaita, joille ei normaalisti suositella vesipesua. Kemiallista pesua vaativien tekstiilien puhdistamiseksi, kokeile ainetta ensin varovasti piiloon jäävälle alueelle.

Pesuainetta sumutetaan likaantuneelle pinnalle ja annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Sitten pinta pyyhitään puhtaalla, kostealla froteeliinalla. Kun poistat tahraa, tee puhdistus aina tahran ulkoreunasta sisäänpäin, jotta tahra ei leviäisi laajemmalle alueelle. Kun poistat yksittäistä tahraa, häivytä lopuksi märän ja kuivan pinnan raja, jotta välttyisit vesirajoilta. Raja häivytetään kostuttamalla kevyesti koko käsiteltävä pinta, eli esimerkiksi saumasta saumaan. Vältä aina liikaa kastelua ja anna kalusteen kuivua ilmavasti.

Suojaa tekstiilit. Softcarelta löytyy kaikkien sisustustekstiilien suojaamiseen sopivat vesipohjainen tekstiilisuoja, joka on täysin hajuton, sekä pitkäkestoinen verhoilusuoja. Molemmat tuotteet ovat kaikille tekstiilikalusteille, sisustustekstiileille sekä auton ja veneen tekstiilipinnoille tarkoitettuja suoja-aineita. Suoja-aine muodostaa tekstiilikuitujen ympärille näkymättömän molekyyliverkon, joka estää lian ja kosteuden imeytymisen kankaaseen. Softcaren suojat eivät muuta kankaan tuntua tai ulkonäköä, eivätkä vaikuta materiaalin muihin ominaisuuksiin. Tekstiilisuojan käyttö on helppoa ja turvallista sekä käyttäjille että luonnolle. Suoja-ainetta suihkutetaan tasaisesti käsiteltävälle pinnalle kunnes pinta on kostea. Muista antaa pinnan kuivua täysin kuivaksi ennen käyttöä.

Juhlavaatteet

Joskus juhlat voivat kuitenkin riistäytyä vähän käsistä ja jää harmittamaan, kun upea juhlamekko saa tahroja pintaansa ja lempikravattiin tippuu rasvaista ruokaa. Juhlavaatteetkin kannattaa suojata. Vaatteen suojaaminen voidaan tehdä tekstiilisuojalla, joka saa minkä tahansa tekstiilimateriaalin hylkimään likaa ja kosteutta. Vaikka saisit vierustoverin juoman syliisi, ei asusi kastu lainkaan. Softcare tekstiilisuojalla voit suojata myös juhlavaatteet, mekot, solmiot, kauluspaidat ja puvuntakit. Kauluspaidan kaulus myös sisäpuolelta kannattaa suojata niin kuumana päivänä pisaroiva iho ei jätä pysyviä tahroja paitaan. Suojaus ei vaikuta vaatekappaleen hengittävyyteen, ulkonäköön tai tuntuun. Voit siis huoletta pukea päällesi myös hienosta materiaalista tehdyn juhlapuvun (kyllä, myös silkkisen tai villaisen) ja olla varma, että se on yhtä kaunis vielä juhlien jälkeenkin. Älä myöskään unohda suojata kenkiäsi.

Myös ikuinen ongelma että juhlamekkomme jäävät sähköisyyden takia kiinni sukkahousuihin ja kaikki tuntuvat saavan sähköiskuja. Myös juhlapaidat takertuvat ihoon kiinni ja olo on tukala. Tähän auttaa sähköisyydenpoistaja.

Onnistuneita juhlia!