Kenkien suojaaminen talvella

Kenkien suojauksen tarve lisääntyy talviaikaan kovien kelien takia. Talvikenkien suojaaminen kannattaakin tehdä jo ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Kenkien suojauksen tarve lisääntyy talviaikaan kovien kelien takia. Talvikenkien suojaaminen kannattaakin tehdä jo ennen ensimmäistä käyttökertaa. Käsittele kengät niiden materiaalille tarkoitetulla suoja-aineella, jotta ne pysyvät kauniina ja kuivina niin lumessa kuin loskassakin. Suoja-aine jättää kenkien pintaan näkymättömän kosteudelta ja lialta suojaavan kalvon. Muista myös, että kenkien suojaamisen lisäksi säännöllinen huoltaminen pidentää jalkineiden käyttöikää.

Nahkakenkien suojaus pitää kengät kauniina ja kuivina estämällä nahan vettymisen. Kenkäsuojasuihke toimii kaikentyyppisille nahoille tehden pinnasta vettä ja likaa hylkivän. Suojaa voidaan siis käyttää jalkineiden lisäksi kaikkiin pintanahkaisiin asusteisiin. Nukkapintaiset kengät, kuten mokka-, haljas- ja nupukki ovat erityisen herkkiä materiaaleja ja likaantuvat helposti. Jalkineet kannattaa siis käsitellä huolellisesti suoja-aineella ennen ensimmäistä käyttöä.

Kenkäsuoja on helppo ja turvallinen käyttää ja suojavaikutus kestää kengissä jopa kuukausia. Silti vain kertakäsittely ei välttämättä riitä, vaan suojaus kannattaa uusia käytön ja kelien mukaan. Suojaamalla pintamateriaalin kengät hylkivät likaa ja kosteutta, joka pidentää esimerkiksi mokkakenkien käyttöikää huomattavasti. Suojaa suihkutetaan puhtaan ja kuivan kengän pinnalle ja annetaan kuivua ennen käyttöönottoa. Softcaren kenkäsuojasuihke sopii lähes kaikille jalkineille. Myös nahka- ja tekstiilipintaisten Gore-Tex-kenkien suojaaminen onnistuu samalla suoja-aineella.

Nahkakenkiä pitäisi muistaa myös hoitaa. Kenkävaha pitää nahan luonnollisen pehmeänä. Kirkas kenkävaha sopii kaiken värisille nahkakengille. Sitä voidaan käyttää myös asusteisiin sekä esimerkiksi huonekalujen nahkapinnan huoltamiseen. Ruskea kenkävaha hoitaa nahkaa samalla elvyttäen niiden ruskeaa väriä. Mustalla vahalla pahastikin kuluneisiin mustiin nahkakenkiin voidaan saada väri takaisin. Softcaren kenkävahoissa on laadukas mehiläisvahaan ja luonnonöljyihin perustuva koostumus.