Olen pessyt Leather Cleanerilla sohvan pitkästä aikaa ja hoitanut sen Leather Balsamilla. Onko syytä käsitellä istuinosat vielä uudelleen balsamilla? Voiko sitä laittaa liikaa?

 Pitkään käsittelemättä ollut nahka kuivuu melko paljon. Kun mainitsit, että käsittelet sen lopuksi nahkasuojalla, on muistettava yksi asia. Suoja tulee aina ennen balsamia. Eli anna nahan vielä kuivua muutama päivä, sitten suojaa. Muutama päivä suojauksen jälkeen levitä lisää balsamia niin paljon kuin nahka imee. Jos balsamia on liikaa, jää pinta rasvaiseksi, mutta sen voi pyyhkiä kuivalla […]

 Pitkään käsittelemättä ollut nahka kuivuu melko paljon.

Kun mainitsit, että käsittelet sen lopuksi nahkasuojalla, on muistettava yksi asia.

Suoja tulee aina ennen balsamia. Eli anna nahan vielä kuivua muutama päivä, sitten suojaa. Muutama päivä suojauksen jälkeen levitä lisää balsamia niin paljon kuin nahka imee. Jos balsamia on liikaa, jää pinta rasvaiseksi, mutta sen voi pyyhkiä kuivalla liinalla pois.

Nahkasuoja ennen balsamia, koska vahattu pinta ei päästä suojaa lävitseen yhtä hyvin kuin vahaamaton. Suoja kestää jopa 2-3 vuotta, mutta balsamointi 2-3 kertaa vuodessa, niin nahka pysyy kimmoisana ja hyvänä.

KysVas_nahan_hoitobalsami