Miten voin puhdistaa kangassohvassa olevan farkunvärisen tahraantuneen alueen?

Tuolin puhdistus riippu siitä, kestääkö se vesipesua vai vain kemiallisen pesun. Farkuista lähtee kangasväriä, joka tarttuu helposti kuituihin. Jos kangas on luonnonkuitua, kuten puuvilla tai pellava, tartunta on helpompaa. Tekokuidut taas ovat helpommin puhdistettavissa. Pesu Softcare Tekstiilipesulla riittää. Jos taas on tarttunut ”syvempään” tarvitaan vahvempia tuotteita, kuten Softcare Tahranpoistaja Pro tai erikoistahranpoistajamme, jota ei ole saatavissa kuin suoraan meiltä. […]

Tuolin puhdistus riippu siitä, kestääkö se vesipesua vai vain kemiallisen pesun. Farkuista lähtee kangasväriä, joka tarttuu helposti kuituihin. Jos kangas on luonnonkuitua, kuten puuvilla tai pellava, tartunta on helpompaa. Tekokuidut taas ovat helpommin puhdistettavissa.

Pesu Softcare Tekstiilipesulla riittää. Jos taas on tarttunut ”syvempään” tarvitaan vahvempia tuotteita, kuten Softcare Tahranpoistaja Pro tai erikoistahranpoistajamme, jota ei ole saatavissa kuin suoraan meiltä. Edellistä saa mm. Askosta, Sotkasta, Kodin Ykkösestä, Iskusta, Prismasta jne. Myös verkkokaupastamme.

Erikoistahranpoistajaa laitetaan likaantuneelle kohdalle ja annetaan vaikuttaa pari minuuttia ja huuhdellaan huolellisesti pois.

Jos aineen antaa vaikuttaa liian kauan, voi lähteä muutakin kuin tahrat, se on niin tehokasta. Kuitenkin turvallista käyttäjälle.

Jos näin ei lähde, on jälki pysyvä ja ehtinyt imeytyä liina syvälle kuituihin. Tekstiilivärin on tarkoitus tarttua. Jos kangas on täysin valkoinen, valkaisuaine ehkä voisi silloin auttaa. Työlästä, eikä varmaa lopputuloksesta kuitenkaan voi luvata.

Suosittelemme suojaamaan sohvan puhdistuksen jälkeen, jotta jatkossa tahrat eivät pääse pinttymään sohvaan.