Puhdistin nahkasohvani, jonka jälkeen vahasin sen. Unohdin suojata sohvan ennen vahausta, voiko sohvaa enää suojata?

 Nahkasuojaa ei missään tapauksessa tule levittää Softcare Nahan Hoitobalsamin (nahanhoitovahan) päälle. Muuten nahkasuoja ei anna täydellistä suojaa. Suosittelisimme sinua tekemään siten, että peset kiinteällä Softcare Puhdistusaineella nahalle sohvan uudelleen. Tämä sienellä vaahdotettava pesu auttaa poistamaan jo levittämäsi nahkabalsamin. Vältä aina nahkaa pestessä kastelemasta nahkaa liikaa. Anna nahan kuivua noin parin päivän ajan. Tämän jälkeen voit levittää Softcare Nahkasuojan. Kokeile […]

 Nahkasuojaa ei missään tapauksessa tule levittää Softcare Nahan Hoitobalsamin (nahanhoitovahan) päälle. Muuten nahkasuoja ei anna täydellistä suojaa.

Suosittelisimme sinua tekemään siten, että peset kiinteällä Softcare Puhdistusaineella nahalle sohvan uudelleen. Tämä sienellä vaahdotettava pesu auttaa poistamaan jo levittämäsi nahkabalsamin.
Vältä aina nahkaa pestessä kastelemasta nahkaa liikaa. Anna nahan kuivua noin parin päivän ajan.

Tämän jälkeen voit levittää Softcare Nahkasuojan. Kokeile ensin nahkasuojaa pieni määrä huomaamattomaan kohtaan, jotta voit varmistua että nahkabalsami on poistunut. Suoja ei tartu jos vahaa on sohvassa vielä jäljellä.

Kun nahkasuoja on täysin kuivunut (esim. yön yli), voit levittää nahkabalsamin suojan päälle.

Näin nahan hoito tapahtuu oikeassa järjestyksessä.

Halutessasi voit toki antaa sohvan olla noin muutamasta viikosta pariin kuukauteen, sillä vaha tarvitsee aikaa imeytyäkseen. Sen jälkeen voit pestä sohvan uudelleen puhdistusaineella, sitten suojata ja lopuksi vahata. Vaha toimii itsessään aika hyvin suojana väliaikaisesti, muttei suoja esimerkiksi viinitahroilta ym. vaikeilta tahroilta. Ilman kunnon suojausta nahka imee itseensä nesteet ja muut tahrat hyvin nopeasti.