Suojaamalla huonekalut vältät niiden turmeltumisen jouluna

Onko sinun vuorosi järjestää ystäväporukallesi pikkujoulut? Tai kenties itse jouluaaton illallinen koko lähisuvulle? Saatat aloittaa koristelut hyvissä ajoin ja tehdä kunnon joulusiivouksen, jotta koti olisi raikas ja kutsuva. H-hetkellä pääset rentoutumaan ja nauttimaan juhlinnoista täysin rinnoin.

Suojaamalla huonekalut vältät niiden turmeltumisen jouluna

Onko sinun vuorosi järjestää ystäväporukallesi pikkujoulut? Tai kenties itse jouluaaton illallinen koko lähisuvulle? Saatat aloittaa koristelut hyvissä ajoin ja tehdä kunnon joulusiivouksen, jotta koti olisi raikas ja kutsuva. H-hetkellä pääset rentoutumaan ja nauttimaan juhlinnoista täysin rinnoin. Valitettavasti kotisi tuskin on jälkeenpäin enää yhtä puhdas, kuin se vielä suursiivouksen jäljiltä oli – varsinkaan jos vieraiden joukossa on ollut lapsia. Fiilis kärsii pahemman kerran, kun joudut tekemään suuren luokan siivouksen kahteen kertaan: ennen ja jälkeen juhlien.

Kaiken lisäksi jouluriennoissa tapahtuu usein ne ikävimmät vahingot. Joku läikyttää takuuvarmasti glögiä vaalealle sohvallesi. Toinen loiskauttaa punaviiniä tuoliesi verhoilulle. Ja vähintään yksi suklaakonvehti löytyy sulaneena olkkarin maton uumenista. Saako glögin puhdistettua sohvasta? Entä punaviinitahran? Onko mahdollista saada suklaata irti matosta? Mahdollisesti. Jos vahinko on jo ehtinyt tapahtua, kokeile tekstiilipesuainetta. Mutta jos ajattelet hieman pidemmälle, et joudu enää ikinä kokemaan näitä joka jouluisia kauhunhetkiä. Miten kotisi sisustus voi sitten selvitä ruoan- ja juomantäyteisistä juhlista täysin tahrattomana? Esimerkiksi tekstiilien hoitopakkauksen avulla, eli suojaamalla huonekalut etukäteen. B-suunnitelma on varmistaa, että kaapistasi löytyy asianmukainen pesuaine,  jos joku paikka jääkin suojaamatta.

Joulurauhan voi saavuttaa, kun käy etukäteen kaikki huonekalut läpi suihkuttamalla ne kevyesti verhoilusuojalla. Mites sitten se matto? Et varmastikkaan halua siihen sulanutta suklaata, vaikka herkkujen ystävä olisitkin. Suojaa matot ja verhot tekstiilisuojalla. Sama suoja käy kaikkiin sisustustekstiileihin. Suoja ei vaikuta kankaiden ominaisuuksiin millään tavalla – suojattu tekstiili vain hylkii likaa sen sijaan, että antaisi sen imeytyä kuituihin. Esimerkiksi sohvan tai verhojen suojaaminen ei myöskään ole mikään operaatio. Suojaus tapahtuu pikaisesti suihkuttamalla suoja-aine tekstiilille. Ilman suojausta sinulla on hävittävänä muutamia tonneja maksanut kangassohva. Suojauksen kanssa saatat mahdollisesti hävitä tahrojen määrässä ja kodin puunaukseen käyttämässäsi ajassa. Olemme varmasti samaa mieltä siitä, että jälkimmäinen kuulostaa ehdottomasti paremmalta vaihtoehdolta. Ollaan siis tänä jouluna ajoissa liikkeellä ja tehdään tekstiilien suojaaminen ennen juhlia!