Punaviinitahran poisto

Valkoiselle paidalle läikkyi punaviiniä. Suunnattoman suuri harmitus hiipii mieleen, kun tajuaa, että upouusi kaunis vaate on nyt pilalla. Vaihtoehtoina ovat vain lempivaatekappaleen pois heittäminen tai todella kallis pesulareissu. Vai onko?

Punaviinitahran poisto

Nyt se sitten tapahtui. Tätä hetkeä oli pelätty siitä lähtien kun tehtiin päätös sijoittaa pieni omaisuus upeaan merkkipaitaan. Valkoiselle paidalle läikkyi punaviiniä. Suunnattoman suuri harmitus hiipii mieleen, kun tajuaa, että upouusi kaunis vaate on nyt pilalla. Joitakin aineita vaan on mahdoton saada pois. Näistä pahamaineisimpia ovat esimerkiksi juuri punaviini ja muste. Peli on menetetty. Vaihtoehtoina ovat vain lempivaatekappaleen pois heittäminen tai todella kallis pesulareissu. Vai onko? Kuten kaikissa hyvissä tositarinoissa, on tässäkin järisyttävä juonenkäänne.

Viinitahran poistaminen vaatteista ja matosta on kuin onkin mahdollista. Tarvitset vain tarkoitukseen sopivan erikoistahranpoistajan, kuten tämän kertomuksen sankarin, viinitahranpoistajan. Oli kyseessä sitten viinitahra sisustustekstiilissä tai muussa kankaassa, tartu toimeen mahdollisimman nopeasti. Tahranpoisto kannattaa tehdä, kun tahra on vielä tuore. Mutta älä luovu toivosta, vaikka tahra olisi jo ehtinyt kuivahtaa. Punaviinipisarat kangassohvassa lähtevät kyllä.

Laske valkaisuainetta sisältävä pyykinpesuaine siis heti kädestäsi. Et halua pilata kangasta, kun tarkoitus on yrittää pelastaa se. Valkaisuaineet ja muut vahvat kemikaalit voivat tuhota herkimmät materiaalit ja haalistaa kankaan värejä. Tehokas erikoistahranpoistaja sen sijaan sopii useimmille materiaaleille. Lisäksi se on varmasti hellävaraisempi ja luotettavampi keino tahranpoistoon, kuin tahran hankaaminen valkoviinillä ja suolalla.

 

blogi_punaviinitahra_CTA