Pöytäliinojen suojaus pelastaa sinut viinitahroilta

On taas se aika vuodesta, kun pöydän saa laittaa koreaksi ja viettää mukavia hetkiä läheisten seurassa. Jouluillallisen kruunaa herkullisten ruokien lisäksi kaunis kattaus. Erityisen lämmin tunnelma saavutetaan tuomalla juhlapöytään perinteisiä elementtejä, kuten mummon vanha itse virkattu perintöpöytäliina. Valitettavasti pöytäliinassa on tahra muutaman vuoden takaisesta aattoillasta.

On taas se aika vuodesta, kun pöydän saa laittaa koreaksi ja viettää mukavia hetkiä läheisten seurassa. Jouluillallisen kruunaa herkullisten ruokien lisäksi kaunis kattaus. Erityisen lämmin tunnelma saavutetaan tuomalla juhlapöytään perinteisiä elementtejä, kuten mummon vanha itse virkattu perintöpöytäliina. Valitettavasti pöytäliinassa on tahra muutaman vuoden takaisesta aattoillasta. Sitä ei uskalla enää ottaa käyttöön, jotta liina ei menisi täysin pilalle.

Mutta eihän juhla tunnu samalta ilman tuota liinaa, jonka ääressä on vietetty mitä ihanampia hetkiä! Ensinnäkin, poistetaan tuo ikävä tahra hellävaraisesti tahranpoistajalla. Sitten varmistetaan, ettei perintöliina enää joudu kokemaan kovia suojaamalla se verhoilu– tai tekstiilisuojalla. Oli pöytäliinasi perintöä tai ei, kattaustekstiilin suojaaminen estää ne ikävät tilanteet kun rosollia tippuu pöytäliinalle tai punaviinilasi leviää pitkin pöytää. Voit siis huoletta sijoittaa hienompaan liinaan nauttiaksesi juhlahumusta sen täydellisessä loistossaan ja unohtaa kertakäyttöiset versiot.

Jos sinun kohdallasi on liian myöhäistä olla liikkeellä ennaltaehkäisevässä mielessä ja vahinko on jo tapahtunut, kokeile viinitahranpoistajaa.  Jotta et missään vaiheessa joutuisi kamppailemaan punaviini- tai muiden tahrojen kanssa, kannattaa pöytäliina ja muut kodin tekstiilit suojata ennen joulun juhlia. Pöytäliinan suojaus estää lian ja kosteuden imeytymisen kankaaseen, oli kyse sitten mukillisesta glögiä tai kinkun rasvasta. Tekstiilin suojaaminen ei vaikuta tekstiilin ominaisuuksiin. Voit siis huoletta suihkuttaa suojaa turvallisesti kaikkiin tekstiileihin.