Nyt jos koskaan kodin tekstiilien suojaus kannattaa

Vietämme nyt aikaa kotona ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ja ellet vielä ole, niin nyt jos koskaan kannattaa kodin tekstiili- ja nahkapinnat suojata. Mikäli kotona puuhaillessa jotain läikkyy vaikkapa sohvalle, tekstiili imee nesteen itseensä jos pintaa ei ole käsitelty likaa ja kosteutta hylkiväksi. Huonekalujen käsittely suoja-aineella kannattaakin tehdä erityisesti uusille huonekalulle ja vaaleille tekstiileille. Myös […]

Person sitting on the leather sofa

Vietämme nyt aikaa kotona ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ja ellet vielä ole, niin nyt jos koskaan kannattaa kodin tekstiili- ja nahkapinnat suojata. Mikäli kotona puuhaillessa jotain läikkyy vaikkapa sohvalle, tekstiili imee nesteen itseensä jos pintaa ei ole käsitelty likaa ja kosteutta hylkiväksi.

Huonekalujen käsittely suoja-aineella kannattaakin tehdä erityisesti uusille huonekalulle ja vaaleille tekstiileille. Myös muut huonekalusi ja sisustustekstiilisi saavat pitemmän elämän kun muistat suojata ne ajoissa. Kangaspintojen suojaus on luonnollista tehdä suurempien siivousurakoiden, kuten kevätsiivouksen yhteydessä.

Suojatut tekstiilit on helppo pitää puhtaina, sillä lika lähtee suojatun kalusteen pinnasta pyyhkäisyllä ja kuivuneetkin tahrat kostealla liinalla. Suojaus torjuu kaikenlaiset tahrat, myös alkoholi- ja öljypohjaiset.

Sohvat ja muut sisustustekstiilit on hyvä pestä ennen niiden suojaamista. Tekstiilihuonekalujen, kuten kangassohvan, pesu kannattaakin tehdä hellävaraisella tekstiilipesuaineella. Kalusteiden puhdistamiseen tarkoitettu pesuaine tehoaa myös vaikeisiin tahroihin kuten rasvaan, öljyyn ja kahviin. Samalla tuotteella voidaan sohvan lisäksi puhdistaa myös kodin muut tekstiilit. Nahkasohvan puhdistukseen kannattaa käyttää erityisesti nahalle tarkoitettua pesuainetta.

Tuotetta suihkutetaan puhdistettavalle alueelle ja annetaan vaikuttaa muutamia minuutteja. Irronnut lika ja pesuaine pyyhitään pois huolellisesti kostealla liinalla tai sienellä. Kun poistat tahraa, tee puhdistus aina tahran ulkoreunasta sisäänpäin, jotta tahra ei leviäisi laajemmalle alueelle.

Softcare product
Softcare product
Softcare product

Kun poistat yksittäistä tahraa, häivytä lopuksi märän ja kuivan pinnan raja, jotta välttyisit vesirajoilta. Raja häivytetään kostuttamalla kevyesti koko käsiteltävä pinta, eli esimerkiksi saumasta saumaan. Vältä aina liikaa kastelua ja anna kalusteen kuivua ilmavasti. Huonekalun pesun ja kuivumisen jälkeen tehdään suojaus.

Softcarelta löytyy kaikkien sisustustekstiilien sekä nahan suojaamiseen sopivat suojat. Tuotteet ovat kaikille tekstiilikalusteille, sisustustekstiileille, nahkakalusteille sekä auton ja veneen tekstiili- ja nahkapinnoille tarkoitettuja suoja-aineita.

Softcare product
Softcare product
Softcare product

Vesipohjaiset suojat käyvät kaikille pinnoille, myös keinonahalle. Muut suojat käyvät kaikille tekstiilipinnoille sekä aidolle nahalle. Suoja-aine muodostaa kuitujen ympärille näkymättömän molekyyliverkon, joka estää lian ja kosteuden imeytymisen kankaaseen. Softcaren suojat eivät muuta kankaan tuntua tai ulkonäköä, eivätkä vaikuta materiaalin muihin ominaisuuksiin.

Suoja-ainetta suihkutetaan tasaisesti käsiteltävälle pinnalle hyvin ohuelti. Muista antaa pinnan kuivua täysin kuivaksi ennen käyttöä. Voit varmistaa tuotteen sopivuuden testaamalla ensin näkymättömään kohtaan.

Tahratonta kevättä!