Näin poistat sähköisyyden

Talvipakkasen kuiva ilma saa etenkin tekokuidut keräämään staattista sähköä. Sähköisyys saa kuidut vetämään puoleensa pölyä ja pintoja koskettaessa saa epämiellyttävän sähköiskun. Sähköisyys voidaan kuitenkin poistaa eri materiaaleista, kuten kankaasta ja muovista, niin kotona kuin esimerkiksi autossa.

Talvipakkasen kuiva ilma saa etenkin tekokuidut keräämään staattista sähköä. Sähköisyys saa kuidut vetämään puoleensa pölyä ja pintoja koskettaessa saa epämiellyttävän sähköiskun. Sähköisyys voidaan kuitenkin poistaa eri materiaaleista, kuten kankaasta ja muovista, niin kotona kuin esimerkiksi autossa. Sähköisyyden poistaminen tapahtuu tarkoitukseen sopivalla sähköisyydenpoistoaineella.

Näin poistat sähköisyyden…

Softcare_Antistatic_Sahkoisyydenpoistaja300ml

Vaatteista

Sähköisyyden poistaminen vaatteista onnistuu sähköisyydenpoistajalla. Se poistaastaattisen sähkön herkästi sähköistyvistä materiaaleista, kuten tekokuiduista. Myös esimerkiksi villa sähköistyy herkästi. Sekä synteettiset että luonnonkuidut voidaan käsitellä antistaatilla, joka parantaa kosteuden imeytymistä ja vähentää näin sähköisyyttä. Sähköisyys lähtee pois niin paidasta kuin mekosta eikä hame enää liimaudu sukkahousuihin. Suihke ei myöskään muuta pinnan ominaisuuksia eikä ulkonäköä.

Sähköisyydenpoistoainetta sumutetaan käsiteltävälle pinnalle ja annetaan kuivua. Tekstiilin värinpitävyys kannattaa aina ensin varmistaa suihkuttamalla tuotetta näkymättömään kohtaan. Älä kastele materiaalia liikaa, haluttu vaikutus saavutetaan jo pienellä määrällä ainetta. Huolehdi tuuletuksesta ja suojaa arat pinnat sumutuksen aikana. Vaatteissa teho kestää useita viikkoja, jopa kuukausia. Käsittely kestää muutaman pesun ja tuotetta voi lisätä tarvittaessa.

Turkiksesta

Kun kylmät säät saapuvat ja ilma kuivuu, aidot ja tekokuiduista valmistetut turkikset sähköistyvät helposti. Myös tavalliset kangastakit saattavat aiheuttaa pieniä sähköiskuja, sillä takkien sisävuori sisältää usein tekokuitua, joka tekee takista erityisen herkästi sähköistyvän. Nipistelevät iskut voidaan kuitenkin estää ja turkistakki pitää kauniina poistamalla sähköisyys siitä helposti.

Antistatic-suihke poistaa tehokkaasti staattisen sähkön herkästi sähköistyvistä materiaaleista. Tekstiileille tarkoitettu suihke ei muuta turkiksen ulkonäköä eikä karvan ominaisuuksia. Sumuta tuotetta turkikseen tasaisesti ja anna kuivua. Muista käsitellä myös vuori, jos kankaalla on taipumusta sähköistyä. Teho kestää useita viikkoja ja tuotetta voi lisätä tarvittaessa. Sähköisyydenpoistoaine sopii turkisten lisäksi kaikille tekstiileille.

Sohvasta

Sähköisyys edesauttaa pölyn kerääntymistä sisustustekstiileihin ja huonekaluihin. Sähköisyydenpoistaja poistaa staattisen sähköisyyden tekstiili- ja muovipinnoista. Käsittelemällä kalusteesi tarkoitukseen kehitetyllä antistaattisuihkeella saat ne pysymään sähköttöminä jopa kuukausia. Siisteyden ylläpito helpottuu siis huomattavasti.

Sumuta sähköisyydenpoistajaa kevyesti käsiteltävälle pinnalle noin 20 cm etäisyydeltä. Teho kestää useita viikkoja, jopa kuukausia. Voit myös uusia käsittelyn tarvittaessa. Muista huolehtia tuuletuksesta ja suojata arat pinnat.

Autosta

Etenkin talvella pakkasen aiheuttama sähköisyys edistää pölyn kerääntymistä auton sisäpinnoille kuten kojelaudalle ja penkkien verhoiluun. Puhumattakaan ikävistä sähköpurkauksista – kukapa meistä ei olisi saanut sähköiskuja joko autosta noustessa tai ovenkahvaa koskettaessa.

Käsittelemällä autosi sisämateriaalit sähköisyydenpoistajalla, pysyvät penkit, ratti ja muoviosat sähköttöminä jopa kuukausia. Suihke on helppokäyttöinen ja tehokas.

Päähineistä

Pakkasella ilma on kuivaa, joka lisää hiusten negatiivista sähkövarausta. Tällöin hiukset hylkivät toisiaan ja ovat lentelevät sekä vaikeasti hallittavat. Pipot ja muut päässä pidettävät asusteet sekä takin huppu saattavat lisätä hiusten sähköisyttä entisestään. Ei ole mukavaa jos tukka nousee ritisten pystyyn kun ottaa hatun pois päästä, tai jos hiukset suorastaan tarttuvat huppuun.

Etenkin keinokuituiset vaatteet ja asusteet kannattaa siis käsitellä sähköisyydenpoistoaineella. Tuotetta on helppo käyttää. Sitä sumutetaan käsiteltävälle pinnalle ja annetaan kuivua. Tuote ei muuta asusteen ulkonäköä eikä ominaisuuksia.