Kesäkalusteet kuntoon

Loma alkoi, miten saisi edes jotain hyödyllistäkin tehtyä? Ulkokalusteet ovat taas huonossa kunnossa hoidon puutteesta. Ehkä on tullut vielä ostettua uudet polyrottinki-tuolit ja AintWood-kantinen muovipöytä?

Kesäloma alkoi, kesäkalusteet vihdoin kuntoon

Loma alkoi, miten saisi edes jotain hyödyllistäkin tehtyä? Ulkokalusteet ovat taas huonossa kunnossa hoidon puutteesta. Ehkä on tullut vielä ostettua uudet polyrottinki-tuolit ja AintWood-kantinen muovipöytä?

Mökillä on ennestään kovapuukalusteet ja terassilla tiikkikalusteet ihan harmaina. Nekin täytyisi kai öljytä. Uusia kalusteita ostaessa kannattaa hankkia suojaa ja hoitovahapesua uusille kalusteille. Kannattaa siis aloittaa niistä, kun ei tarvitse heti uutena niitä puhdistaa.

Softcare Muovipuun suoja on erityisesti muovipuiselle pöydälle, ettei sen kanteen tulisi jälkiä kuumasta makkarasta tai ruoasta, ryhmä on yleensä kuitenkin ulkona lähellä grillikatosta. Grillinkin voisi tietysti pestä Softcare Grillinpesuaineella, että se olisi kunnossa sitten taas grillatessa. Tämä AintWood suoja on helppokäyttöinen. Levitetään vain sumuttaen kuivalle, puhtaalle pinnalle ja annetaan kuivua. Kannattaa levittää pehmeällä liinalla jos tulee liikaa. Ei pitäisi nyt tarttua lika eikä jäädä rasvatahroja.

Polyrottinkituolit voi pestä heti Softcare Vahapesulla. Eivät ne kyllä vielä likaisia ole, mutta kun sen jälkeen kuivuvat pienen sateen jälkeen paljon nopeammin käyttöön ja vaha suojaa kalusteita. Vahapesu sumutetaan vain pintaan ja huuhdellaan kevyesti. Alkavat kyllä kiiltää kauniisti!

Toivottavasti on kahvia valmiina, pieni tauko olisi paikallaan ja sitten tiikkikalusteiden kanssa askartelemaan.

Kannattaisiko ne kantaa ulos terassilta, vai suojata lattia öljyltä? Ehkä ulos. Voi kuinka likainen terassi on! Täytyy kai pestä sekin. Nyt kyllä tuli asiaa takaisin huonekaluliikkeeseen, katsotaan mitä suosittelevat.

Nyt kuitenkin tiikkiryhmän öljyämiseen käsiksi. Onneksi öljy on suihkepullossa, on varmaan helpompaa. Tässä pöydän pinnassa on ihan harmaata nukkaa ja tietysti ruokatahroja. Täytyy siis ensin ohjeiden mukaan hioa ja pestä. Onneksi pakkauksessa oli hiomatyyny ja pesuainettakin. Hionnan ja pesun jälkeen täytyy pinnan kuivua, hyvä tekosyy lopettaa ja lähteä katsomaan jalkapalloa! Toivottavasti ei sada, että kuivuu kunnolla ennen huomista öljyämistä. Täytyykin varata siihen kunnolla aikaa, öljyäminen kuulostaa työläältä. Ai niin, aamulla pitää käydä hakemassa terassin pesuainetta.

Tämä Softcare sarjan Terassipesu on meillä parasta pesuainetta vakuuttaa huonekalukaupan myyjä. Samalla on ostettava homepesu sanasta sarjasta, sillä puutarhan aidassa on vähän sammalta kuusen alla. Ensin pestään terassi ja aita. Terassille levitetään pesuainetta ohjeen mukaan ja sitten pestään ja huuhdellaan, toimii! Sitten aita käsittelyyn. Onneksi puutarhaletku ulottuu sinne saakka. Taas pesuaineen levitys ja sitten odotetaan vaikutusta ohjeen mukaan. Sitten pesu ja huuhtelu – ja puhdasta tulee. Nämähän toimii.

Kahvin jälkeen sitten käsittelemään tiikkikalusteita. Mitenköhän nämä saisi vaivattomasti? Öljyn kanssa toiminta kuulostaa aina työläältä. No, pullo käteen ja ohjeiden lukuun. Öljy vain sumutetaan pinnalle ja sillä valmis. Kuulostaa todella helpolta. Sumutetaan ensin pöytä ja sitten tuolit yksi kerrallaan. Ai valui vähän, no levitetään se liinalla, kuten käskettiin. Eikä tähän kulunut kuin 20 minuuttia! Uskomattoman helppoa. Eipä olisi uskonut, että öljyäminen olisi näin helppoa. Mökin kovapuukalusteiden öljyämistäkään ei nyt tarvitse pelätä, sehän sujuu kuin leikiten Softcare öljyllä.

Hyvää lomaa!

Kun huollat kesäkalusteitasi, muista:

– Puhdista pinta aina hyvin pesemällä. Voit käyttää esim Softcaren Ulkokalusteiden pesuainetta

– Anna pintojen kuivua hyvin

– Suojaa kalusteet joko öljyllä, Aintwood suojalla, riippuen kalusteesi materiaalista

– Muista suojata myös pehmusteet Kesätekstiilien suojalla

– Nauti huolettomammasta kesästä!