Huonekalujen suojaus kannattaa aina

Mikään ei ole ikävämpää kuin punaviinitahra vaaleassa kangassohvassa. Tahra voi koitua sohvan kohtaloksi, sillä tekstiili imee nesteen itseensä jos pintaa ei ole käsitelty likaa ja kosteutta hylkiväksi. Huonekalujen käsittely suoja-aineella kannattaakin tehdä erityisesti uusille huonekalulle ja vaaleille tekstiileille.

Huonekalujen suojaus kannattaa aina

Mikään ei ole ikävämpää kuin punaviinitahra vaaleassa kangassohvassa. Tahra voi koitua sohvan kohtaloksi, sillä tekstiili imee nesteen itseensä jos pintaa ei ole käsitelty likaa ja kosteutta hylkiväksi. Huonekalujen käsittely suoja-aineella kannattaakin tehdä erityisesti uusille huonekalulle ja vaaleille tekstiileille. Myös muut huonekalusi ja sisustustekstiilisi saavat pidemmän elämän kun muistat suojata ne ajoissa. Kangaspintojen suojaus on luonnollista tehdä suurempien siivousurakoiden, kuten kevätsiivouksen, yhteydessä. Jos tulee tehtyä perusteellisempi siivous esimerkiksi ennen juhlia, niin parempaa hetkeä suojaamiseen ei olekaan, kuin ottaa juuri pesty sohva ja muut puunatut pinnat käsittelyyn. Kun olet suojannut huonekalusi ja mattosi ennen juhlia, niin sinun ei tarvitse huolehtia tekstiilipintojen turmeltumisesta, esimerkiksi niiden viinitahrojen muodossa. Suojatut tekstiilit on helppo pitää puhtaina, sillä lika lähtee suojatun kalusteen pinnasta pyyhkäisyllä ja kuivuneetkin tahrat kostealla liinalla. Suojaus torjuu kaikenlaiset tahrat, myös öljypohjaiset.

Sohvat ja muut sisustustekstiilit on hyvä pestä ennen niiden suojaamista. Kalusteiden pesu on riskialtista yleispuhdistusaineilla kuten perinteisellä mäntysuovalla, sillä monet tekstiilit ovat herkkiä ja niihin voi jäädä jälkiä. Tekstiilihuonekalujen, kuten kangassohvan, pesu kannattaakin tehdä hellävaraisella tekstiilipesuaineella. Kalusteiden puhdistamiseen tarkoitettu pesuaine tehoaa myös vaikeisiin tahroihin kuten rasvaan, öljyyn ja kahviin. Samalla tuotteella voidaan sohvan pesun lisäksi puhdistaa myös kodin muut tekstiilit. Huonekalujen keinonahka- ja muoviosien puhdistus onnistuu helppokäyttöisellä muovin pesuaineella. Tuotetta suihkutetaan puhdistettavalle alueelle ja annetaan vaikuttaa muutamia minuutteja. Irronnut lika ja pesuaine pyyhitään pois huolellisesti kostealla liinalla tai sienellä.

Softcaren hellävaraisella pesuaineella voidaan puhdistaa jopa joitakin kankaita, joille ei normaalisti suositella vesipesua. Kemiallista pesua vaativien tekstiilien puhdistamiseksi, kokeile ainetta ensin varovasti piiloon jäävälle alueelle. Pesuainetta sumutetaan likaantuneelle pinnalle ja annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Sitten pinta pyyhitään puhtaalla, kostealla froteeliinalla. Kun poistat tahraa, tee puhdistus aina tahran ulkoreunasta sisäänpäin, jotta tahra ei leviäisi laajemmalle alueelle. Kun poistat yksittäistä tahraa, häivytä lopuksi märän ja kuivan pinnan raja, jotta välttyisit vesirajoilta. Raja häivytetään kostuttamalla kevyesti koko käsiteltävä pinta, eli esimerkiksi saumasta saumaan. Vältä aina liikaa kastelua ja anna kalusteen kuivua ilmavasti.

Huonekalun pesun ja kuivumisen jälkeen se voidaan käsitellä suoja-aineella. Paras tekstiilihuonekalun suoja-aine on juuri tähän tarkoitukseen kehitetty suojatuote. Softcarelta löytyy kaikkien sisustustekstiilien suojaamiseen sopivat vesipohjainen tekstiilisuoja, joka on täysin hajuton, sekä pitkäkestoinen verhoilusuoja. Molemmat tuotteet ovat kaikille tekstiilikalusteille, sisustustekstiileille sekä auton ja veneen tekstiilipinnoille tarkoitettuja suoja-aineita. Suoja-aine muodostaa tekstiilikuitujen ympärille näkymättömän molekyyliverkon, joka estää lian ja kosteuden imeytymisen kankaaseen. Softcaren suojat eivät muuta kankaan tuntua tai ulkonäköä, eivätkä vaikuta materiaalin muihin ominaisuuksiin. Tekstiilisuojan käyttö on helppoa ja turvallista sekä käyttäjille että luonnolle. Suoja-ainetta suihkutetaan tasaisesti käsiteltävälle pinnalle kunnes pinta on kostea. Muista antaa pinnan kuivua täysin kuivaksi ennen käyttöä.

 

blogi_CTA_suojaa_huonekalusi