Sohvan suojaus on helppoa ja nopeaa

Sohvan suojaamisen ABC Kodin perussiivouksen lisäksi huonekalut kannattaa huoltaa säännöllisesti. Erityisesti tämä koskee nykyaikaisen kodin keskipistettä, sohvaa. Ennen sohvat olivat istumista ja television katsomista varten, nyt niillä vietetään aikaa: syödään, juodaan, pelataan, löhöillään ja niille nukahdetaan. Sohvan suojaaminen kannattaa monestakin syystä. Käsittely estää lian ja kosteuden imeytymisen kuituihin, joten se pidentää sohvan käyttöikää ja helpottaa […]

Banner cleaning protecting sofas

Sohvan suojaamisen ABC

Kodin perussiivouksen lisäksi huonekalut kannattaa huoltaa säännöllisesti. Erityisesti tämä koskee nykyaikaisen kodin keskipistettä, sohvaa. Ennen sohvat olivat istumista ja television katsomista varten, nyt niillä vietetään aikaa: syödään, juodaan, pelataan, löhöillään ja niille nukahdetaan. Sohvan suojaaminen kannattaa monestakin syystä. Käsittely estää lian ja kosteuden imeytymisen kuituihin, joten se pidentää sohvan käyttöikää ja helpottaa sen puhtaana pitämistä. Suojakäsitellyltä pinnalta tahrat lähtevät helposti pelkällä pyyhkäisyllä. Sohvan imuroiminen on myös osa sohvan perushuoltoa.

Suojattavan pinnan on oltava puhdas

Sohva kannattaa suojata heti uutena ennen käyttöönottoa. Jos kyseessä on vanha sohva, pese sen ensin Softcare Tekstiilipesulla, koska suojaus on tehtävä puhtaalle pinnalle. Jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä, sohvan pinnan värinkestävyys kannattaa aina testata pienelle piilossa olevalle alueelle ennen pesua. Testin jälkeen ainetta sumutetaan likaantuneelle pinnalle ja annetaan vaikuttaa muutama minuutti, jonka jälkeen se pyyhitään pois kostealla froteeliinalla.

Jos sohvassa on tahroja, jotka eivät lähde pois Tekstiilipesulla, ota käyttöön Softcare tahranpoistajat. Suihkuta ainetta tahran päälle ja anna vaikuttaa muutama minuutti. Huuhtele kohta hyvin pyyhkimällä pehmeällä, kostealla froteeliinalla. Tahranpoistossa kannattaa muistaa pyyhkiä kohti tahran keskustaa, jotta tahra ei pääse leviämään. Häivytä lopuksi kostean ja kuivan rajapinta kostealla liinalla pyyhkimällä rajaa, jotta vältyt “pesurenkaan” muodostumiselta. Tahrat kannattaa aina poistaa mahdollisimman nopeasti.

Sofa cleaning

Suojaus on helppoa ja nopeaa

Ennen suojausta on hyvä ottaa huomioon muutamat seikat:

  • Suojaus on tehtävä kuivalle pinnalle
  • Testaa pinnan värinkestävyys piilossa olevalle alueelle.
  • Alkoholipohjaisella suojaa käytettäessä tee suojaus hyvin tuuletetussa tilassa.
  • Suojaa lattiat käsittelyn ajaksi.
  • Jos suihkutat tuotetta vahingossa liikaa tummalle pinnalle, voi siitä jäädä valumajälkiä. Ne saa kuitenkin pyyhittyä helposti pois suoja-aineeseen kostutetulla kangaspalalla!

Product furniture protector

 

Product water based furniture protector

Verhoilusuoja on helppokäyttöinen

Ainetta sumutetaan puhtaalle kuivalle pinnalle niin, että siitä tulee tasaisen kostea. Tämän jälkeen sohvan annetaan kuivua vähintään kaksi tuntia huoneenlämmössä, jonka aikana myös suoja-aineessa olevan alkoholin tuoksu haihtuu itsestään.

Softcarelta on tullut markkinoille myös uusi Vesipohjainen Verhoilusuoja, joka on hajuton. Vesipohjainen suoja vaatii toimiakseen pidemmän odotteluajan, noin 1 vuorokauden. Tavallisessa käytössä suojaus kestää noin 3-5 vuotta.

 

Kaikkien kodin tekstiilien suojaaminen kannattaa

Verhoilusuojalla voi suojata huonekalujen lisäksi myös verhot ja muut kodin tekstiilit. Verhoilusuojan lisäksi Softcarelta löytyy Mattosuoja, Tekstiilisuoja ja Nahkasuoja.