Suojaa matot

Kesällä lisääntynyt valo paljastaa kaiken lian, myös matoista. Viimeistään loppukevään juhlat edellyttävät kodin kuntoon laittoa. Myös matot on puhdistettava ja sen jälkeen suojaus kannattaa. Myös uudet matot kannattaa suojata heti uutena ennen käyttöönottoa. Mikään ei harmita niin kuin tahra matossa, joka ei lähde pois omin avuin.

Mattojen suojaus likaantumista vastaan

Kesällä lisääntynyt valo paljastaa kaiken lian, myös matoista. Viimeistään loppukevään juhlat edellyttävät kodin kuntoon laittoa. Myös matot on puhdistettava ja sen jälkeen suojaus kannattaa. Myös uudet matot kannattaa suojata heti uutena ennen käyttöönottoa. Mikään ei harmita niin kuin tahra matossa, joka ei lähde pois omin avuin. Suojaus mattosuojalla on helppo tapa vähentää riskiä ja selvitä myös tahroista. Matto pysyy kauniina käytössä ilman huolta likaantumisesta.

shutterstock_189838595Suojaus kannattaa tehdä heti uutena, mutta jos se on unohtunut, onnistuu se myöhemminkin, mutta matto kannattaa aina pestä ensin. Helpoin tapa pesemiseen on ostaa mattopesuainetta ja pestä se itse kotona. Sitten tehdään suojaus kuivalle pinnalle.

Matto– ja tekstiilisuoja ovat turvallisia ja luontoa säästäviä. Suojattu matto tarvitsee paljon vähemmän pesua ja pesuaineita säästyy. Myös suoja on turvallista vaikka lapsi nuolisi pintaa ja se hajoaa täysin luonnossa. Nyt on myös uusi hajuton vesiohenteinen suoja, joka toimii yhtä hyvin kuin vanhakin kunhan se lämpökäsitellään ensin. Lämpökäsittely voidaan tehdä silittämällä, lämpöpuhaltimella, kuten esim. hiustenkuivaajalla tai myös höyrypesurilla lämmittäen.

Suojaus sopii kaikille matoille, villa, silkki, eli siis myös aidoille matoille ja kaikenlaisille muille mattotyypeille.