Miten puhdistat tahran matosta?

Tekstiilimatot antavat sisustukseen kauniisti väriä ja parantavat akustiikkaa. Toisaalta tekstiili tai juutti materiaaleina ne ovat arkoja likaantumaan ja tahraantumaan. Suomalaisissa kodeissa ollaankin sisällä ilman kenkiä lian leviämisen estämiseksi. Julkisissa tiloissa matot toisaalta ovat aina herkemmin likaantumiselle ja tahraantumiselle alttiina. Hyvät kuramatot eteisessä ovatkin tärkeitä.

AutumnTekstiilimatot antavat sisustukseen kauniisti väriä ja parantavat akustiikkaa. Toisaalta tekstiili tai juutti materiaaleina ne ovat arkoja likaantumaan ja tahraantumaan. Suomalaisissa kodeissa ollaankin sisällä ilman kenkiä lian leviämisen estämiseksi. Julkisissa tiloissa matot toisaalta ovat aina herkemmin likaantumiselle ja tahraantumiselle alttiina. Hyvät kuramatot eteisessä ovatkin tärkeitä.
Mattojen suojaus Softcarella on tietysti paras tapa estää tahrojen syntyä ja sada ne pysymään helppohoitoisina ja kauniina pitkään. Kun matto on suojattu, lika ei imeydy maton tekstiilikuituihin ja sen puhtaana pitämiseen riittää pelkkä säännöllinen imurointi. Ja jos matolle kaatuu jotain tai tulee tahra, tulisi toimia nopeasti sen puhdistamiseksi. Näin saadaan lika paremmin pois tuoreena.
Aina ei matto kuitenkaan ole suojattu ja vahinkoja sattuu. Koira tekee jälkiä kostein jaloin vaalealle matolle, matolle kaatuu kahvia tai mehua jne. Jos näitä jälkiä ei puhdisteta asianmukaisesti, jää matolle helposti pysyviä tahroja. Onneksi Softcare-sarjasta löytyy apua. Softcare Matonpesuaine tai vaikeammissa tapauksissa Softcare Tahranpoistaja Pro ovat tehokkaita puhdistamaan erilaista, vaikeaakin likaa.
Likaantuneen maton pesu on Softcarella helppoa. Sumuta pesuainetta likaiselle alueelle ja anna vaikuttaa n. 2-3 minuuttia, Pese sen jälkeen froteeliinalla hangaten ja huutele liinaa välillä puhtaassa, lämpimässä vedessä. Huuhtele irronnut lika ja ylimääräinen pesuaine pariin-kolmeen kertaan kunnes matto on puhdas. Anna maton kuivua ilmavasti kuivaksi. Varo kastelemasta laminaattia tai puulattiaa liikaa, vaan suorita pesu alustalla, joka kestää vettä.
Tahranpoisto matolta suoritetaan helposti sumuttamalla tahralle Softcare Tahranpoistaja Pro pesuainetta. Anna vaikuttaa taas 2-3 minuuttia ja pyyhi kostealla liinalla pois. Jos tahra on pinttynyt, toista käsittely tarpeen mukaan ja pesuaineen tehoa voi lisätä panemalla lämpimän froteeliinan tahran ja pesuaineen päälle, niin pesuaine saa tehdä työtään pitempään kosteassa. Huuhtele ja anna kuivua ilmavasti.
Softcare matonpesuainetta ja tahranpoistajaa saat huonekalu ja mattoliikkeistä sekä tietysti suoraan verkkokaupastamme www.softcare.fi