Kalusteiden ja sisutustekstiilien hoito

Perushoito kaikille sisustustekstiileille ja huonekalukankaille on säännöllinen imurointi tekstiilisuulakkeella. Jos Softcare®-suojatulle pinnalle kaatuu nestemäistä likaa, imeytetään se tuoreena pois talouspaperilla. Kiinteä lika pyyhitään pois mietoon verhoilu/tekstiilipesuaineeseen kostutetulla pyyhkeellä. Jos lika tai tahra on kuivunut, voit sumuttaa Softcare® verhoilu/tekstiilipesua suoraan lialle, antaa vaikuttaa pienen hetken ja sitten pyyhkiä pehmeällä liinalla tahraan päin tahra/lika pois. 1. Ole […]

Perushoito kaikille sisustustekstiileille ja huonekalukankaille on säännöllinen imurointi tekstiilisuulakkeella. Jos Softcare®-suojatulle pinnalle kaatuu nestemäistä likaa, imeytetään se tuoreena pois talouspaperilla. Kiinteä lika pyyhitään pois mietoon verhoilu/tekstiilipesuaineeseen kostutetulla pyyhkeellä. Jos lika tai tahra on kuivunut, voit sumuttaa Softcare® verhoilu/tekstiilipesua suoraan lialle, antaa vaikuttaa pienen hetken ja sitten pyyhkiä pehmeällä liinalla tahraan päin tahra/lika pois.

1. Ole nopea. Puhdista sohva heti tahran huomattuasi imeyttämällä läikkyneet nesteet välittömästi talouspaperiin. Jos tahra saa olla liian kauan, puhdistus saattaa vaikeutua.

2. Tutustu sisustustekstiilien hoito-ohjeisiin. Tarkista valmistajan tai myyjäliikkeen ohjeista, miten sohvaasi tulee hoitaa.

3. Imuroi sohvat ja matot säännöllisesti tekstiilisuulakkeella, älä käytä lattiasuulaketta tai pyörivillä harjoilla varustettuja suulakkeita, ne vahingoittavat kankaan pintaa. Liian voimakas imuteho vetää kankaan alla olevaa vanua kankaan pinnalle, jolloin voi alkaa helposti nyppyyntyminen tai alusvanu alkaa tulla läpi.

4. Poista tahrat tai pese käyttöpinnat Softcare tekstiilipesuaineella. Sumuta pesuaine kankaan pintaan ja anna vaikuttaa 3–5 minuuttia, jos tahra on pinttynyt laita kostutettu kuuma liina tahran päälle ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Pese tahran keskustaan päin, ettet levitä tahraa isommalle alueelle, tee loppuhuuhtelu kostealla liinalla n 10-15 cm kuivasta osasta keskelle pestyä aluetta ”himmentäen”, näin vältyt ns pesurenkaalta.

5. Mikäli käytät tekstiilipesuria, suihkuta pesuaine aina kankaan pintaan, ei pesuvesisäiliöön. koska näin säästyt ylimääräiseltä huuhtelulta. Pesuaine on tärkeä huuhdella huolellisesti pois, kun tekstiilipesurin suulakkeeseen ei muodostu vaahtoa on huuhtelu onnistunut. Huonosti huuhdeltu sohva likaantuu todella nopeasti, koska pesuainejäämät imevät itseensä likaa. Myöskään suojaus ei onnistu kunnolla, jos tekstiilissä on pesuainetta.

6. Kuivaa kunnolla ennen käyttöönottoa. Poista liiallinen kosteus pehmeällä nukkaamattomalla pyyhkeellä ja anna sohvan/maton vain kuivua huoneenlämmössä.

7. Suojaa tekstiilit jo uutena tai pesun jälkeen kuivaan pintaan Softcare tekstiilissuoja-aineella. Vaihtoehtoja on kaksi: Verhoilusuoja, joka tuoksuu alkoholilta. Kuivumis- ja valmistumisaika on n 2 h tai Vesipohjainen, tuoksuton suoja-aine, joka on istumiskuiva, kun vesi on kuivunut. Lopullisesti suojaus on valmis vuorokaudessa. Suoja-aine ei vaikuta kankaan ulkonäköön eikä tuntuun. Testaa ensin aina näkymättömään paikkaan. Tee ranneliike sivusuunnassa sumuttaessa suoja-ainetta, älä sumuta “kasoihin”.

8. Testaa suojauksen teho muutamia kertoja vuodessa vesipisaralla. Kun pisara kelluu kankaan pinnalla, on suojaus kunnossa, lisää tarvittaessa suoja-ainetta.

9. Poista nypyt kankaasta kevyesti nypynpoistajalla. Nyppyjä tulee kankaaseen yleensä huone- ja vaatepölystä. Nypynpoisto säännöllisesti kuuluu kankaan normaaliin huoltoon.

10. Sähköisyys. Jos tekstiili sähköistyy kuivassa huoneilmassa, Softcare Sähköisyyden poistaja poistaa staattisen sähkön helposti ja pitkäksi aikaa kertakäsittelyllä. Varsinkin tekokuidut sähköistyvät ikävästi talviaikaan, ilman ollessa kuivaa.

Osta huonekaluliikkeistä ja tavarataloista

Tekstiilipesu 500 ml

Verhoilusuoja 500 ml

Sähköisyydenpoistaja 300 ml