Coca-Colaa uudella sohvalla –kuinka siinä kävikään?

Mummo istui sohvalle ja päätti avata kolapullon. SUURI SUHAUS ja kola kasteli lapset, mummon ja uuden vaalean sohvan. Karmea yllätys vanhemmille kun tulevat kotiin, uusi kulmasohva pilalla, Liisa- mummo ajatteli kauhuissaan.

AutumnLauantai-ilta ja Liisa mummo saapuu hoitamaan lapsenlapsia juuri remontoituun kotiin. Äiti käy Liisa mummon kanssa jääkaapista löytyvät viikonlopun antimet ruokailuja ja iltapaloja varten. Lopulta vanhemmat saadaan matkaan ja Liisa-mummo pääse keskittymään Jennin 5-v. ja Juhon 7-v. kanssa perjantai-illan viettoon.
Ilta alkoi mukavasti Afrikan tähti peliä pelaten. Ensimmäisen pelin voitti Juho. Jenni vaatii uusintapeliä ja Juho popcornia. Liisa-mummo ihmetteli miksi Johanna-äiti oli ostanut näin vaalean kulmasohvan lapsiperheeseen. Tapana kun oli katsoa elokuvia ja herkutella koko perheen voimin viikonloppuisin sohvalla istuskellen.
Uusi peli aloitettiin ja aika oli vierähtänyt reippaasti jo yli ilta seitsemän. Liisa-mummo ehdotti, että tehdään yhdessä ruokaa, lapset halusivat vain pelata. Nälkä alkoi kurnia vatsassa ja kello oli jo paljon ja ruoan laittoon menisi aika tovi. TV:ssä mainostettiin pizzaa ja nälkä yltyi, mutta peli oli vielä kesken. Juho voitti jälleen ja Jenniltä pääsi itkun tiraus. Tilanteen laukaisemiseksi Liisa-mummo ehdotti: ” Tilataan pizzat”. ”Jee!” huusi Juho ja Jennin itku loppui kuin seinään.

Lapset halusivat katsoa TV:tä ja syödä pizzat olohuoneessa. Pitkin hampain mummo järjesteli lautaset, haarukat ja veitset olohuoneen pöydälle ja otti varuiksi talouspaperirullan mukaan. Jenni yritti avata isoa kolapulloa, muttei saanut sitä auki. Juho päätti auttaa, mutta Jenni lähti pullon kanssa karkuun. Liisa-mummo rauhoitteli lapsia ja sai heidät tuomaan pullon takaisin sohvapöydälle. Liisa-mummo jakoi kaikille pari siivua pizzaa ja istui sohvalle lasten syödessä pizzaa polvillaan sohvapöydän äärellä. Liisa-mummo varoitti lapsia sotkemasta kun on uudet sohvatkin.
Mummo istui sohvalle ja päätti avata kolapullon. SUURI SUHAUS ja kola kasteli lapset, mummon ja uuden vaalean sohvan. Karmea yllätys vanhemmille kun tulevat kotiin, uusi kulmasohva pilalla, Liisa- mummo ajatteli kauhuissaan. Onneksi oli talouspaperi rulla pöydällä. Mummo kuivasi ensiksi lasten hiukset ja pöydän ja alkoi epätoivoisesti katsoa sohvaa. Ihmetykseksi sohva tuntui siltä, että se olisikaan kastunut läpi kankaan vaan alkoi pyyhkimisen jälkeen näyttää kuivalta ja puhtaalta. Puoli rullaa talouspaperia meni, mutta sohva näytti kuin uudelta eikä kolaa ollutkaan enää muualla kuin lasten ja Liisa-mummon vaatteissa.

“Huh huh, onpa teillä ihmesohva, kun ei likaantunut edes kolasta” Liisa mummo sanoi ääneen. “Vaihdetaan vaatteet ja käydään iltapesulla pitsan jälkeen”. Juho sanoi isän kertoneen, että sohva oli “suojattu”, jottei tulisi tahroja ja haki sinisen pakkauksen siivouskaapista Tekstiilien hoitopakkaus.

Aikansa Liisa-mummo luki paketin tekstejä ja haki lasiin vettä ja lusikan ja kokeili vesitipalla käsinojaa ja vesi jäi kellumaan kankaan pinnalle, kuten oli Softcare pakkauksessa lukenut… “toimii” Liisa mummo ajatteli.
Myöhemmin illalla kun lapset olivat nukkumassa, Liisa mummo aukaisi tietokoneen ja kävi Softcare.fi sivustolla ja päätti antaa palautetta Softcare Verhoilusuojasta suoraan tehtaalle ja näin tämä tarina syntyi.