Muovisten Softcare tuotepakkauksien kierrätys käy entistä helpommin vuoden alusta

Moni onkin jo odottanut helpompaa muovinkierrätyksen mahdollisuutta Suomessa. Softcare tuotteet ovat pakattu kierrätettävästä muovista valmistettuihin tuotepakkauksiin. Tyhjän pakkauksen on voinut hävittää sekajätteen mukana tai polttamalla. Suomessa syntyy muovipakkausjätettä noin 117 000 tonnia vuosittain, ja 70 prosenttia siitä on peräisin kotitalouksista.

Kierrätä Softcare muovipakkaukset

Moni onkin jo odottanut helpompaa muovinkierrätyksen mahdollisuutta Suomessa. Softcare tuotteet ovat pakattu kierrätettävästä muovista valmistettuihin tuotepakkauksiin. Tyhjän pakkauksen on voinut hävittää sekajätteen mukana tai polttamalla. Suomessa syntyy muovipakkausjätettä noin 117 000 tonnia vuosittain, ja 70 prosenttia siitä on peräisin kotitalouksista.

Pääkaupunkiseudulle tulee 40 muovipakkausten keräyspistettä. Muualle Suomeen keräyspisteitä perustetaan 460. Pirkanmaalla oli muovipakkausten keräyskokeilu. Muovinkeräys alkaa tammikuussa 2016.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy (aikaisemmin Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy) ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ovat sopineet yhteistyöstä pakkausjätteiden keräyksen järjestämisestä HSY:n toimialueella pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. HSY:n 133 kierrätyspistettä liitetään osaksi RINKI Oy:n ekopisteverkostoa 1.1.2016. Näistä neljässäkymmennessä pisteessä käynnistyy vuodenvaihteessa muovipakkausjätteen keräys.

Softcare_RINKI

Soft Protector Oy on yksi RINKI Oy:n yritysjäsenistä  ja huolehtii markkinoille toimittamiensa pakkausten hyötykäytöstä EU:n direktiivien, jätelain ja valtioneuvoston päätösten ja asetusten mukaisesti. Soft Protectorin tuotekehityksessä on tärkeää korkea vastuu ympäristöstä.

Soft_Protector

RINKI Oy:n ja HSY:n sopimus on seurausta viime kesänä voimaan tulleesta pakkausasetuksesta, jonka myötä vastuu kuluttajapakkausten kierrätyksestä ja keräämisestä siirtyi pakkausten tuottajille eli kaupalle ja teollisuudelle. Pakkausten tuottajien on kerättävä koko Suomen alueella muovipakkauksia 500 pisteessä.

Kuluttajilta kerätty pakkausmuovi viedään Riihimäelle, missä Ekokem-yhtiö  jatkojalostaa niistä uusiomuovisia tuotteita. Yhtiö rakentaa parhaillaan muovinkäsittelylaitosta, joka valmistuu ensi vuonna. Teollisuuden, maatalouden ja kaupan muoveja on kierrätetty jo vuosikymmeniä. Muovin kierrätys on ympäristön kannalta paras vaihtoehto verrattaessa kaatopaikalle viemiseen tai polttoon, ilmenee Ekokemin teettämästä tutkimuksesta.

Kodin muovipakkausten keräykseen kuuluvat puhtaat ja kuivat muovipakkaukset. Jätteet voi pakata muovipussiin, jotta pienet palaset eivät leviäisi ympäristöön.

Keräykseen voi tuoda esimerkiksi
– pullot ja kanisterit
– pesuainepakkaukset
– muovipussit ja -kääreet
– elintarvikepakkaukset

Pakkauksista saattaa löytyä joku seuraavista merkinnöistä:

muovimerkit

Esimerkiksi Softcare 500 ml:n suihkepulloista löytyy PE-HD 02 -merkintä. Softcare Puhdistusaine nahalle -tuotepakkauksessa on taas PET 01 -merkintä.

Lähde: Muoviteollisuus