Suojaa ja puhdista kodin tekstiilit juhlakuntoon

Oikea suojaus auttaa pitämään matot, pöytäliinat ja sohvakankaat puhtaina ja helpottaa tahrojen poistamista, vaikka vähän läikkyisikin Artikkelin on kirjoittanut Suomelan toimitus. Juhlakauden lähestyessä on aika kaivaa esiin ne rakkaimmat ja kauneimmat kotia koristavat pöytäliinat, tyynynpäälliset, matot ja verhot. Näkyykö niissä likaa? Ovatko sohvat ja matot juhlakuosissa? Ihan ensimmäisenä tekstiilit puhdistetaan varta vasten niille tarkoitetulla erikoispuhdistusaineella, […]

Oikea suojaus auttaa pitämään matot, pöytäliinat ja sohvakankaat puhtaina ja helpottaa tahrojen poistamista, vaikka vähän läikkyisikin

Artikkelin on kirjoittanut Suomelan toimitus.

Table with spilled water drying animation

Juhlakauden lähestyessä on aika kaivaa esiin ne rakkaimmat ja kauneimmat kotia koristavat pöytäliinat, tyynynpäälliset, matot ja verhot. Näkyykö niissä likaa? Ovatko sohvat ja matot juhlakuosissa?

Ihan ensimmäisenä tekstiilit puhdistetaan varta vasten niille tarkoitetulla erikoispuhdistusaineella, joka tehoaa kaikenlaisiin tahroihin, kuten rasvaan, öljyyn ja kahviin, ja sopii kaikille kankaille.

Seuraavaksi tahrattomiksi käsitellyt tekstiilit suojataan. Softcare Verhoilusuoja muodostaa tekstiilikuitujen ympärille näkymättömän molekyyliverkon, joka estää lian ja kosteuden imeytymisen kankaaseen. Se ei muuta tekstiilien ominaisuuksia, hengittävyyttä tai ulkonäköä.

Softcare Verhoilusuoja sopii kaikille kangaslaaduille paksuista huonekalukankaista hienoimpiin silkkeihin, eli sillä voi suojata kaikki huonekalut, sohvat, nojatuolit, matot, perintö kangaspöytäliinat jne.

Jopa ne kalliit perintöpellavatkin voi suojata, samoin silkkitekstiilit. Suojauksen ansiosta punaviini ei esimerkiksi imeydy pöytäliinaan, vaan jää helmeilemään sen pinnalle, kertoo Reijo Saunamäki Softcarelta.

Ja jos pullonpohjalle jää vielä ainetta, kun on suojannut kodin tekstiilit, sitä voi suihkauttaa vaikka solmioon, juhlapaitaan tai lempijuhlakolttuun.

Matot pysyvät puhtaina

Juhlapyhinä pöydät notkuvat tahrivista herkuista, joita kuljetellaan ympäri kotia. Ulkoa kulkeutuu sisälle likaa, joka alkaa pinttyä mattoon. Siksi matot kannattaa suojata huolellisesti, jotta koko loma ei mene niitä jynssätessä.

Softcare Mattosuoja muodostaa maton pinnalle likaa hylkivän pinnan, jolta on helppo siivota lika pois eikä pysyviä tahroja synny.

Mattosuojaa sopii kaikenlaisille tekstiilimatoille ja myös esimerkiksi juutti- ja paperilankamatoille. Sillä kannattaa suojata myös esimerkiksi ryijyt.

Family reading book on the floor

Kylpyhuone ja lasit kiiltämään

Kylpyhuone halutaan tahrattoman kiiltäväksi juhlapyhien alla. Softcare Kylpyhuoneen puhdistusaine irrottaa lian ja kalkin erityisesti kylpyhuoneen kaakeli- ja muovipinnoista, ja sopii myös saunan puupinnoille. Erityisen hyvä myös rasvaisten tahrojen ja meikkijäämien poistoon. Se on täysin vesipohjainen, eikä vahingoita pestäviä pintoja.

Takassa loimuavaa tulta on rentouttava katsella pimeinä iltoina – paitsi, jos lasi on noesta musta. On aika putsata siis takan ikkuna! Softcare Takkalasin ja noen puhdistusaine ei naarmuta lasista pintaa vaan puhdistaa sen hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Tällä voit puhdistaa myös saunan ja takan nokeentuneet tiili ja kivipinnat.

Myös kristallikruunuille on oma puhdistusaineensa, joka sopii myös muiden kodin lasipintojen pesuun.

Sillä puhdistuvat saunanovet, peilit, lasipöydät ja kaikki kodin lasiset pinnat, Saunamäki vinkkaa.

Oikein likaisille pinnoille kannattaa valita tehokas rasvaa ja likaa irrottava Softcare Power Wash- pesuaine. Se sopii keittiöön ja muille kodin koville pinnoille sekä myös nahalle ja keinonahalle.

Ekologista tehokkuutta

Tekstiilien ja pintojen oikea puhdistus ja suojaaminen säästää tavaroita ja huonekaluja sekä kukkaroa.

Suojaaminen helpottaa elämää, koska niitä tarvitsee pestä harvemmin ja puhdistaminen helpottuu, Saunamäki toteaa.

Ja mikä hienointa, Softcaren pesuaineet ovat ekologisia eikä niissä käytetä liuotinaineita.

Ne hajoavat luonnossa, eikä ympäristöön jää jäämiä. Ne eivät allergisoi, ovat hajustamattomia eli sopivat käytettäväksi myös allergiaperheissä, Saunamäki kertoo.

Ja silti ovat toimivia sekä tehokkaita.