Lasitetulla parvekkeella on ollut talven yli matala bambuaita, johon on ilmestynyt mustia homepilkkuja. Aidan alla on Kekkilän koristekivimursketta, parvekematon ja suodatinkankaan päällä. Voiko murskeen alla oleva matto homehtua?

 Homeen saa niin puu-, kuin tekstiilipinnasta pois Softcare Home-, sammal- ja kattopesulla. On kuitenkin huomattava, että pesemällä lähtee vain pinnassa oleva home. Jos home on jo ehtinyt bambun sisään asti, on se vaikeampi saada pois. Toiseksi, jos pinta on esim. lakattu, ei se lähde sisältä pesemällä pois, koska pintakäsittely estää pesuaineen imeytymisen. Homeet ovat siksi […]

 Homeen saa niin puu-, kuin tekstiilipinnasta pois Softcare Home-, sammal- ja kattopesulla. On kuitenkin huomattava, että pesemällä lähtee vain pinnassa oleva home. Jos home on jo ehtinyt bambun sisään asti, on se vaikeampi saada pois. Toiseksi, jos pinta on esim. lakattu, ei se lähde sisältä pesemällä pois, koska pintakäsittely estää pesuaineen imeytymisen.

Homeet ovat siksi vaikeita, kun ne leviävät tuulen mukana itiöinä. Kun on kosteutta ja lämpöä ja ruokaa, mitä puu ja tekstiilit sekä lika tarjoavat, niin homeet kasvaa iloisesti. Ulkokalusteet ja rakenteet kannattaakin pitää kuivina ja mielellään sisäsäilössä kuivassa talvet.

Murskeen alla oleva matto voi homehtua, jos kivimurske pitää siellä liikaa kosteutta. Toisaalta, jos maton piti olla homehtumaton, saattaa se sisältää jotain homeenestoainetta jo sinällään, joka estää homeen syntymistä. Kannattaa tarkistaa jostain kohdasta ollakseen varma asiasta. Esitteen mukaan kivimurske pitää mm. kastelukosteutta joten riski on olemassa.

Seuraa tarkkaan aina tuotteessa olevia käyttöohjeita.